Hamas'tan Birleşik Arap Emirliklerine Sert Tepki

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), BAE gibi uzlaşmacı ülkelerin kendi halklarına ve bölge uluslarına karşı ne kadar büyük bir suç işlediklerini anlamalarının çok uzun sürmeyeceğini vurguladı. 

Görüntülenme: 1065 Tarih: 15 Temmuz 2021 08:37
Hamas'tan Birleşik Arap Emirliklerine Sert Tepki

İşgal altındaki Filistin'deki BAE büyükelçiliği, dün  Abu Dabi ve siyonist rejim İsrail'den siyasi ve askeri yetkililerin huzurunda resmen açıldı.

Fars Haber Ajansı'na göre, BAE'nin hareketine tepki gösteren Hamas, BAE'nin işgal altındaki topraklarda büyükelçiliğini açmasının, her türlü iletişim ve ilişkilerin normalleştirilmesiyle Filistin halkına ve bölgedeki tüm uluslara karşı büyük bir günah ve yanlış üzerinde ısrar etmek olduğunu belirten bir bildiri yayınladı. 

Hamas  hareketi, BAE'nin bu eylemi sadece Siyonist düşmanın Filistin halkına karşı işlediği suçların destek şemsiyesi olmadığı, aynı zamanda daha fazla suç işlemek için daha küstah hale getirdiğini belirtti.

Hamas, BAE'nin işgalci rejimle uzlaşarak yanlış politikasını düzeltme gereğini vurgulayarak, bölge ülkelerinin Filistin'e, halkına ve kutsallarına karşı dini, ulusal ve ahlaki görevinin siyonist rejimle tüm ticaretin sona ermesini ve ilişkilerin normalleştirilmesine son vermelerini  gerektirdiğini bildirdi.  

Daha önce, Filistin İslami Cihad da yaptığı açıklamada, BAE büyükelçiliğinin muhtemelen 1948'de siyonistler tarafından yerinden edilmiş Filistinli bir aileye ait bir evi veya arazisinin kalıntıları üzerine inşa edildiğini bildirmişti. 

Filistin Fetih Hareketi'nin kıdemli üyelerinden Abbas Zeki de BAE'nin binlerce İsrailliye vatandaşlık verdiğini belirterek  BAE'nin Arap Birliği'nden çıkarılmasını istedi.

Parstoday

Yorumlar