Gazze'deki Gruplar Arabuluculara Bir Şans Daha Verdi

Gazze’deki milli ve İslami gruplar, Mayıs ayındaki ateşkes anlaşmasının arabulucularına ablukanın kaldırılması ve Gazze Şeridi’nin yeniden imarı için fırsat verileceğini duyurdu. 

Görüntülenme: 981 Tarih: 19 Temmuz 2021 18:52
Gazze'deki Gruplar Arabuluculara Bir Şans Daha Verdi

Gruplar adına konuşan Halid el-Bataş, bugün Gazze’nin doğusunda düzenlediği basın toplantısında, Filistin halkının artık ablukayı ve kapıların kapalı olmasını kabul etmeyeceğini, bu sebeple arabuluculara ablukayı kaldırmaları ve Gazze Şeridi’ne yeniden imar malzemelerinin girişini sağlamaları için fırsat vereceklerini söyledi.
 

Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın ve yıllardır süren çilenin sona ermesi gerektiğini dile getiren el-Bataş, Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’ndan sonra işgal rejiminin uygulamaları sebebiyle Gazze Şeridi sakinlerinin sıkıntılarının devam ettiğini bildirdi.
 

Halid el-Bataş, “İşgal rejimine diyoruz ki, savaşla bizden alamadığını bize destek olan halkımızdan ablukayla alamayacaksın. Hava saldırılarıyla alamadığını sana Gazze’de abluka altında yaşayanlar vermeyecek. Çünkü onlar ablukanın da kendilerine açılan bir tür savaş olduğunun farkındalar” şeklinde konuştu.
 

Başta Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere ateşkes anlaşmasına arabuluculuk yapan taraflardan ablukanın kaldırılması ve kapıların açılması için acilen harekete geçmelerini isteyen el-Bataş, ev ve fabrika sahipleri ile çiftçilerin birinde bombardımanla ve diğerinde yeniden imarın engellenerek iki kez cezalandırılmalarına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar