Kudüslü Genç Polis Merkezinde Şehit Edildi

Filistinli 43 yaşındaki genç Abdu Yusuf el-Hatib et-Temimi, işgal güçlerince gözaltında tutulduğu Kudüs’teki el-Meskubiye Polis Merkezi’nde dün akşam şehit oldu. 

Görüntülenme: 1214 Tarih: 22 Temmuz 2021 10:14
Kudüslü Genç Polis Merkezinde Şehit Edildi

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti basın danışmanı Hasan Abdurabbih, Şufat Kampı sakinlerinden et-Temimi’nin Kudüs’teki el-Meskubiyye Polis Merkezi’nde gözaltında tutulurken şehit olduğunu söyledi.
 

İşgal güçlerinin et-Temimi’yi Pazar günü trafik suçu sebebiyle gözaltına aldığını açıklayan Abdurabbih, Filistinli gencin ölümünden tamamen işgal yönetiminin ve polis merkezi idaresinin sorumlu olduğunu ifade etti.
 

Filistinli gencin ailesi de et-Temimi’nin polisler tarafından darp edildiğini ve elektroşok cihazıyla işkenceye maruz kaldığını, bu sebeple el-Meskubiyye’de gözaltında tutulduğu hücrede kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini bildirdi.
 

Aile, Filistinli gencin dört çocuk babası olduğunu ve herhangi bir hastalığının bulunmadığını açıkladı.
 

Bu arada, esirler konusunda faaliyet gösteren kuruluşlar ve Kudüs Valiliği, Abdu el-Hatib’in el-Meskubiyye Polis Merkezi’nde şehit olmasından tamamen işgal rejimi hükümetinin sorumlu olduğunu belirtti.
 

Uluslararası topluma seslenen kuruluşlar ve valilik, İsrail’in Filistinlilere yönelik her geçen gün daha da artan ihlallerine son verilmesini istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar