İran'da Mossad Casusluk Ağının Çökertilmesi Üzerine (Analiz)

İran İslam Cumhuriyeti güvenlik güçlerinin geniş çaplı operasyonel ve istihbari çalışmaları ve sınır dışı girişimlerinin ardından Siyonist Rejim İsrail casusluk teşkilatı MOSSAD'a bağlı ajanlar ağı çökertildi. Bu ağın çökertilmesinin yanısıra ülkenin Batı sınırından ülkeye sokulan önemli miktarda silah ve cephane kargoları da keşfedildi. 

Görüntülenme: 922 Tarih: 30 Temmuz 2021 20:07
İran'da Mossad Casusluk Ağının Çökertilmesi Üzerine (Analiz)

Bu bağlamda İran İslam Cumhuriyeti istihbarat bakanlığı casusluk karşıtı genel müdürü  MOSSAD ajanlarının  bu silah ve cephaneleri kentsel kaos olaylarında ve terör ve suikast girişimlerinde kullanmak istediklerini açıkladı. Bu İranlı yetkili şu açıklamalarda da bulundu: " Siyonist Rejim seçimlerin düzenlendiği sırada da  bir kaç sefer, ülkenin farklı noktalarında sabotaj girişimlerinde bulunmak istedi. Ancak İran güvenlik güçlerinin zamanında tepkisi ile  karşılaştı ve bu suikast sabotaj girişimleri önlendi sonuçta  MOSSAD terör ağına ağır bir darbe indirildi. "

İran istihbarat bakanlığı anti casusluk bölümü genel müdürü  bulunulan silahların tabancalar, ağır silahlar, Kalaşnikov ve savaş mermilerinden oluştuğunu  belirtti ve  kaos olaylarında  durumun daha da  körüklenmesi için  Winchester silahı ve el bombalarının planlı bir şekilde ülkeye sokulduğunu da vurguladı. 

İslam İnkılabının zaferinin ardından,  Amerika ve Siyonist Rejim İsrail ayrıca bölgesel ortakları ve müttefikleri  İran İslam Cumhuriyeti'ni devirmek için   ciddi ve çeşitli faaliyetlerde bulundu.  Son yıllarda da   Amerika'nın İran'a karşı maksimum baskı siyasetinin yenilgiye uğraması ile  İran'a karşı maksimum güvenlik baskısı ortamı oluşturulmaya çalışıldı.  Bu süreçte,  İsrail, Amerika ve İngiltere arasında geniş çaplı işbirlikleri  söz konusu olmuştur.    Bu faaliyetlerin açık örneği ise  casusluk servisinin   son yıllarda İranlı nükleer bilim insanlarına suikast uygulamadaki  doğrudan rolleri olmuştur. 

 Siyonist Rejim askeri uzmanı Yuaf Limor ise İsrail Hayom gazetesindeki köşe yazısında   MOSSAD'ın  İran'a karşı özellikle de İranlı  nükleer bilim adamı Muhsin Fahrizade'ye suikast gibi sabotaj ve terör olaylarındaki  rolüne değinerek şöyle bir değerlendirmede bulunmuştur: "Son yıllarda tanıklık ettiğimiz durum, Mossad'ın  HAMAS liderlerinden Mahmud El Mabhuh'u Dubai'de suikaste uğratmasının ardından yaklaşımını değiştirmesi ve  temel unsurlarının riskini azaltarak   ajanları yerine paralı askerler kullanmaya yönelmesidir. "

Bu Siyonist askeri ve güvenlik uzmanı  sözlerine şu açıklığı da getirdi: "   Bu girişimler  Amerika hükümetinin destekleri kılıfı olmadan mümkün olmayacaktı". 

 

Belgeli raporlara göre Amerika merkezi istihbarat teşkilatı CİA  Amerika casusluk ağı, MOSSAD ile koordineli hareket ederek  son yıllarda İran sınırları içerisinde etnik ve dini ihtilafları arttırma ve devirme hedeflerini gerçekleştirmek için faaliyetlerini yoğunlaştırmıştır. 

 Amerika ve İsrail'in  güvenlik karşıtı, casusluk ve sabotaj girişimleri,   ajanlarının doğrudan sızması, düşman grupların finansmanının yapılması ve  kaos olaylarında  aldatılan insanları suistimal etme ve psikolojik savaşın şiddetlenmesi  şeklinde devam etmektedir.  Bu komplolar ile karşı karşıya gelince,  İran güvenlik kolları da düşmanların geniş çaplı komplolarını etkisizleştirmek için bu ağlara ağır ve etkili darbeler indirmektedir. 

  Üç yıl önce İran'ın Güney Batısındaki Ahvaz geçit törenine yönelik terör saldırısından sorumlu  Siyonist Rejim İsrail ve  Suudi Arabistan istihbarat servislerinin doğrudan emri altında çalışan El Nazal terör çetesinin elbaşısının   tutuklanması, Elburz eyaletinde önemli silah ve mühimmatın ele geçirilmesi, 5 casusluk timinin  yakalanması, ayrıca  Amerika'dan sabotaj ve silahlı operasyon emirlerini Amerika'dan alan Tonder terör çetesinin elebaşısının yakalanması,  ülkenin istihbarat teşkilatı ve yapılanmasının  son yıllarda terörizm ile mücadeledeki sadece bazı başarılarıdır. 

 Batılı ülkeler, İsrail ve kimi gerici Arap ülkelerinin  desteğini de arkasına alan  casusluk ağları ve paralı çalışanlar çetelerinin çökertilmesi ve  satılmış unsurlarının yakalanması,  gerçekte  ülke güvenliğini koruyanların duyarlı olduğunu ve İslami İran'ın gücünü korumakta başarılı olduklarını gösteriyor. 

Parstoday

Yorumlar