Filistinli Esirler Ofer Zindanında Direniş Başlattı

Filistinli Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, işgal rejiminin Ramallah yakınlarındaki Ofer Hapishanesi'nde bulunan Filistinli esirlerin, cezaevi idaresinin baskıcı uygulamaları ve 16. bölüme yapılan vahşi baskını protesto etmek amacıyla hapishanenin tüm bölümlerini kapattığını bildirdi. 

Görüntülenme: 1154 Tarih: 04 Ağustos 2021 15:18
Filistinli Esirler Ofer Zindanında Direniş Başlattı

Konuyla ilgi açıklama yapan heyet, Filistinli esirlerin, dünden itibaren tüm bölümleri kapattığını, banyolara ve kantine çıkmadığını belirterek, protesto eyleminin, cezaevi yönetiminin şiddet içerikli saldırıları sona erene kadar devam edeceğine dikkat çekti.

Heyet, gözaltındaki küçük çocukların Mecdo Cezaevi'nden Ofer’e nakledildikten sonra 8'inin darp edildiğini ve küçük yaştaki esir Emel Nağle hakkındaki idari tutukluluk cezasının uzatıldığını belirtti.

Cezaevindeki gelişmelerden tamamen Ofer Hapishanesi yönetimini sorumlu tutan heyet, uluslararası insan hakları örgütlerine, esirlere yönelik yapılan saldırıların ve baskıların ivedilikle durdurulması için harekete geçme çağrısı yaptı.

Ofer Hapishanesi, geçtiğimiz yılda işgal zindanlarında yaşanan en büyük gerilimlere tanıklık etti. İşgal güçleri, esirlerin kaldığı hücrelere aralıksız baskınlar yapıyor ve özel eşyalarına zarar veriyor.

Ayrıca işgal kuvvetlerinin arama ve güvenlik ihlali bahanesiyle düzenlediği baskında Filistinli esirlere saldırması ve eşyalarına zarar vermesi nedeniyle cezaevinde gerginliğin hâkim olduğu ifade edildi.

Filistinli uzmanlar, İsrail makamlarının baskın ve teftişlerle esirlerin iradesini kırmayı amaçladığına ve egemenliğini tüm tutuklular üzerinde hissettirmeyi hedeflediğine dikkat çekiyor.

Filistin resmi kaynaklarına göre, işgalci İsrail’in karanlık zindanlarında 600'ü idari tutuklu, 320'si çocuk olmak üzere yaklaşık 5 bin Filistinli esir bulunuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar