Avrupa'daki Filistinliler Kopenhag'da Buluşuyor

Avrupa Filistinliler Konferansı Başkanı Emin Ebu Raşid, 19. Konferans'ın 25 Eylül'de Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da "Kudüs bizi birleştiriyor, geri dönüş sözümüzdür" temasıyla yapılacağını duyurdu.  

Görüntülenme: 1103 Tarih: 13 Ağustos 2021 15:02
Avrupa'daki Filistinliler Kopenhag'da Buluşuyor

Quds Press Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Ebu Raşid, çeşitli seminer, sanat, sergi ve fuarların yer alacağı konferansa Avrupa'nın dört bir yanından gelecek Filistinlilerin yanı sıra birçok ülkeden meslek ve ticari kuruluş temsilcileri ve siyasi isimlerin katılacağını bildirdi.

Konferansın düzenlenmesi konusunda büyük ısrarın olduğunu belirten Ebu Raşid, “Avrupa'daki Filistinlilerin geri dönüş hakkı başta olmak üzere tüm haklara ne ölçüde bağlı olduklarını teyit etmek için zor koşullara rağmen hazırlıkları tamamlamak için çok çaba gösteriliyor.” dedi.

Ebu Raşid, Avrupa Filistinliler Konferansı ve Danimarka'daki "Filistin Forumu" yönetiminin, konferansın başkent Kopenhag'da düzenlenmesine ilişkin hazırlıkları görüşmek üzere önümüzdeki cumartesi ilk hazırlık toplantısını yapacağını belirtti.

Danimarka'daki Filistin Forumu Başkanı Hüseyin Hıdır, 2002'deki başlangıcından bu yana Kopenhag'ın konferansa dördüncü kez ev sahipliği yapmasından duyduğu mutluluğu paylaştı.

Her yıl kesintisiz olarak Avrupa’nın çeşitli kentlerinde gerçekleştirilen konferans, ilk olarak 2003 yılında Londra'da, sonuncusu ise 2020'de Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar