Siyonist İsrail Savaş Bakanı Benny Gantz'dan Tüm Dünyaya İran Çağrısı

İşgal rejimi İsrail Savaş Bakanı, tüm dünyayı çok geç olmadan İran'a karşı mücadele görevine katılmaya çağırdı. 

Görüntülenme: 878 Tarih: 30 Ağustos 2021 00:02
Siyonist İsrail Savaş Bakanı Benny Gantz'dan Tüm Dünyaya İran Çağrısı

İşgal rejimi Savaş Bakanı Benny Gantz Pazar günü yaptığı açıklamada, İran'ın nükleer silah elde etme ihtimalinin Orta Doğu'da bir silahlanma yarışını tetikleyeceğini söyledi.

Siyonist rejim Tv kanallarından Kanal 12'nin askeri bölümünün muhabiri Ronnie Daniel için düzenlenen anma töreninde konuşan Benny Gantz, şunları söyledi: ‘Çok geç olmadan tüm dünyanın bu göreve katılması çok önemli, çünkü nükleer bir İran tehdidi sadece İsrail'i tehdit etmekle ve bölgedeki savaş yanlılığını artırmakla kalmayacak, aynı zamanda bölgede bir silahlanma yarışına da yol açacak ve birçok ülkeyi tehlikeye atacaktır.

İran bir atom bombası elde ederek, bu silahı teröristler tarafından kontrol edilen ülkelere verebilir.’

Siyonist rejim, Batı Asya bölgesindeki tek nükleer silah sahibidir ve çeşitli kaynakların raporlarına göre, nükleer cephaneliğinde 200'den fazla nükleer savaş başlığı depolanmaktadır.

Öte yandan Siyonist rejim şimdiye kadar Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması'nı imzalamayı reddetmiş ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu müfettişlerinin tesislerini denetlemesine izin vermemiştir.

İran, Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması'nın bir üyesidir ve İran'ın tüm nükleer faaliyetleri Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın gözetimi altındadır ve bu kurumun İran'ın nükleer programında herhangi bir sapma olduğuna dair bir raporu bulunmamaktadır.

Geçen hafta Washington'u ziyaret eden İsrail Başbakanı Naftali Benet, ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi ve bu görüşmede, ABD'nin 2015 yılındaki nükleer anlaşmaya dönmesine karşı çıktığını çünkü İran’ın bazı kısıtlamalarının tarihinin sona ermesi ve bu ülkenin nükleer ilerlemesiyle birlikte bu anlaşmanın etkisinin azaldığını söyledi.

rasthaber

Yorumlar