Şehit Nizar Benat'ın Ailesinden Seyyid Hasan Nasrallah'a Teşekkür

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın Nizar Banat’ın şehit edilmesine ilişkin yaptığı açıklamalarının ardından,Banat ailesi Seyyid Hasan Nasrallah'a teşekkür ve takdir mesajı gönderdi. 

Görüntülenme: 992 Tarih: 13 Ekim 2021 16:26
Şehit Nizar Benat'ın Ailesinden Seyyid Hasan Nasrallah'a Teşekkür

Filistinli şehit "Nizar Banat"ın ailesinden el-Menar, Hizbullah'ın Lübnan'daki genel sekreteri "Seyyid Hassan Nasrallah"a teşekkür ve takdir mesajı gönderdi.

Mesaj  Nasrallah'ın dün gece yaptığı konuşmada bahsi geçen Filistinli şahsiyetten bahsetmesinin ardından gönderildi. Banat ailesinin Nasrallah'a hitaben yazdığı mesaj: ‘İlkeli duruşlarınız için teşekkür eder, saygılar sunarız’ ifadesi yer aldı.

Bu mesajın bir başka bölümünde ise şöyle deniliyor: Nizar Banat'ın katillerini cezalandırmanın tek yolunun adalet olduğunu düşünüyoruz. Seyyid Hasan Nasrallah'ın dün gece yaptığı konuşmada, "Ben Nizar Benat'ın Filistin ve bölgedeki savaşlar hakkındaki düşüncelerini beğendim" dediğini belirtmekte fayda var. Bu Filistinli örneğk şahsiyetin kanı çiğnenmemelidir.

Yaklaşık dört ay önce, Filistin Yönetimi ajanları Nizar Banat'ın evini bastı, onu ciddi bir şekilde dövdü ve işkence ederek tutukladı. Birkaç saat sonra, el-Halil valisi Filistinli aktivistin ölümünü duyurdu.

Filistinli aktivistin şehadetini, Filistin Yönetimi tarafından tutuklanmasının ardından geniş çaplı protestolar izledi. Filistin İslami Cihad hareketi yaptığı açıklamada, Filistinli bir aktivistin kaçırılmasını şiddetle kınadı ve şüpheli ölümden Filistin Yönetimini sorumlu tuttu. Arap dünyasının önde gelen analistlerinden Abdul Bari Atvan da Siyonist rejimin Filistin Yönetimi ile işbirliği içinde Nizar Banat'ın ölümünde parmağı olduğunu söyledi.

Nizar Banat, Filistin Yönetimini sert bir şekilde eleştiren ve parlamento seçimlerinde el-Hurriya ve el-Kerime listesinde aday olan ve son zamanlarda Avrupa Birliği'ni seçimlerin ertelenmesi nedeniyle Filistin Yönetimi’ne fonu kesmeye çağırmıştı. Nizar Banat , ‘yönetim, ulusal çıkarlar da dahil olmak üzere kendi çıkarları için her şeyi satmaya hazırdır’ ifadelerini cesurca söylemişti. 

Rasthaber

Yorumlar