Birleşik Arap Emirlikleri İle Siyonist İsrail Arasında Yeni İşbirliği Adımı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve İsrail, her alanda ekonomik kalkınmayı desteklemek amacıyla doğrudan uçuşları artırmak gibi karşılıklı turizm faaliyetlerini teşvik adımları atmaya karar verdi. 

Görüntülenme: 722 Tarih: 17 Ekim 2021 07:41
Birleşik Arap Emirlikleri İle Siyonist İsrail Arasında Yeni İşbirliği Adımı

BAE’li devlet bakanı Ahmed el-Felasi ve İsrail Turizm Bakanı Yoel Razvozov, Dubai Expo 2020’deki İsrail pavyonunun açılışında bir araya geldi.
 

BAE resmi haber ajansı, bakanların iki ülke arasında turizmi desteklemek için ortak adımlar atılması konusunda anlaşmaya vardıklarını ve turizm başta olmak üzere her alanda ekonomik kalkınmayı destek için uçuşların artırılması konusunu görüştüklerini bildirdi.
 

Haberde, tarafların resmi ve özel sektör düzeylerinde ekonomik işbirliği imkanlarını, öncelikli sektörlerde iş adamlarını teşvik ve yeni fırsatlar oluşturmayı, petrol dışı ürünlerde ticaret hacmini artırmayı ve pandemi sonrası dönemde yatırımları çeşitlendirmeyi ele aldıkları kaydedildi.
 

BAE resmi haber ajansının bildirdiğine göre, BAE’li devlet bakanı el-Felasi, BAE-İsrail ilişkilerinin gün geçtikçe büyüdüğünü, önümüzdeki dönemde ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini, Dubai Expo 2020’nin İsrailli iş adamlarına altın fırsatlar sunduğunu söyledi.
 

Haberde ayrıca İsrailli bakanın pandemi koşullarındaki kısıtlamalara rağmen BAE ve İsrail arasında karşılıklı turizm faaliyetlerinin büyük ilerleme gösterdiğine işaret ettiği belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar