Hamas'tan İnsan Hakları Kuruluşlarına Önemli Çağrı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) bugün (20 Ekim Çarşamba) yaptığı açıklamada, insan hakları kuruluşlarını açlık grevindeki esir Mikdad El-Kavasime'nin hayatının kurtarılması için müdahalede bulunmaya çağırdı.  

Görüntülenme: 757 Tarih: 20 Ekim 2021 10:21
Hamas'tan İnsan Hakları Kuruluşlarına Önemli Çağrı

Bu konudaki açıklamayı hareketin sözcüsü Abdullatif El-Kanu' esir El-Kavasime'nin açlık grevinde 91. gününe girmesi münasebetiyle yaptı. 

El-Kanu' esirler davasının ve özellikle de açlık grevindeki esirler konusunun Hamas'ın öncelikli konuları arasında yer almaya devam edeceğini vurguladı. Hamas'ın esirlerin amaçları gerçekleşinceye ve işgal hapishanelerinden istekleri yerine gelinceye kadar bütün araçlarla onlara destek vermeye devam edeceğini ifade etti. 

El-Kanu', işgal rejiminin zalim idari tutuklama uygulamasını protesto amacıyla direnen esir Mikdad El-Kavasime'nin mücadelesini de takdir ettiğini dile getirdi. 

Esirler Kulübü avukatı Cevad Buls dün yaptığı açıklamada esir El-Kavasime'nin sağlık durumunun çok riskli hale geldiğini ve ani bir şekilde ölmesi tehlikesinin bulunduğunu dile getirmişti. 

İsrail Yüksek Mahkemesi, 6 Ekim tarihinde esir El-Kavasime'nin idari tutukluluğunun dondurulması kararı vermişti. Ancak o açlık grevine son vermek için bu cezanın tamamen iptal edilmesinde ısrar ediyor. 

Esirler Kulübü'nün verdiği bilgilere göre Kavasime'den başka, işgal zindanındaki idari tutuklular arasında yer alan beş Filistinli esir daha açlık grevine devam ediyor. 

İdari tutuklama işgal yargısının bir Filistinliyi hiçbir gerekçe olmadan hapse atma yetkisine deniyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar