Hamas Lideri İsmail Heniyye'den Esir Takası Açıklaması

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Hamas’ın bugün ve gelecekte esirler konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmekte tereddüt etmeyeceğini söyledi. 

Görüntülenme: 749 Tarih: 23 Ekim 2021 12:12
Hamas Lideri İsmail Heniyye'den Esir Takası Açıklaması

Heniyye, bu açıklamayı Ürdünlü milletvekili Halil Atiyye’nin Hamas’tan Ürdünlü esirlerin özgürlüklerine kavuşturulması için de çalışmasını istemesi ve Arap Parlamentosu’nun son toplantısındaki benzer çağrısı üzerine yaptı.
 

“Filistinli esirlerin ve Ürdünlüler dahil Arap esirlerin özgürlüğe kavuşmalarını sağlamak için birçok düzeyde mücadele veriyoruz” diyen Heniyye, bu hedefe ulaşmak için düşmanla mücadelenin devam ettiğini bildirdi.
 

İşgal rejimiyle dolaylı müzakereleri yürüten ekibin Hamas’ın en deneyimli isimlerinden oluştuğuna işaret eden Heniyye, onurlu bir esir takası için ne yapmaları gerektiğini bildiklerini, esirlerin özgürlüğe kavuşmalarını sağlamak için Hamas’ın Filistin dahilindeki ve haricindeki kollarının müzakere ekibine destek olduğunu kaydetti.
 

Heniyye, uluslararası toplumdan ve ilgili kuruluşlardan esirlerin çektikleri sıkıntıları sona erdirme konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerini ve işgal rejimi cezaevleri idaresinin esirlere yönelik düşmanca uygulamalarını dizginlemelerini istedi.
 

Hamas lideri, esirlerin haklarını elde edebilmek için işgal rejimi zindanlarında yürüttükleri mücadeleye ve açlık grevlerine de övgüde bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar