Halid Meşal İstanbul'da Konuştu

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın yurt dışı teşkilatı başkanı Halid Meşal Filistin davasının bütün herkesi kuşatıcı nitelikte olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 834 Tarih: 06 Aralık 2021 16:49
Halid Meşal İstanbul'da Konuştu

İstanbul'da düzenlenen 12. Beytülmakdis Öncüleri Konferansı'nın kapanış oturumuna yönelik konuşan Meşal, ümmetin bütünleştirici Kudüs ve Filistin davasına hizmet için bütün alanlarda hem bireyleriyle hem de kurumlarıyla birliği sağlaması gerektiğini hatırlattı.

"Kudüs'ün öncüleri onun kılıcını taşıyor" sloganıyla düzenlenen 12. Beytülmakdis Öncüleri Konferansı'na katılanlara hitap eden Meşal, Filistin ve Kudüs davasına destek için birleşmenin sadece bir güne mahsus olamayacağını, bunun Filistin'in özgürleştirilmesine kadar sürmesi gerektiğini vurguladı. 

Meşal katılımcıları gelecek konferanslarına yeni çalışmalarla gelmeye ve özgürlük yolunda ilerlemenin devam etmesi için yapıyı inşa etme faaliyetlerini sürdürmeye çağırdı. 

Meşal, Mescidi Aksa ve Kudüs davasını ilgilendiren tüm projelerde ve faaliyetlerde yeni girişimlere ve buluşlar gerçekleştirilmesine ihtiyaç olduğunu ifade etti. 

Meşal, gerçekleştirilen başarıların ve yapılan etkinliklerin gevşemeye yol açmaması, bütün alanlarda siyonist düşmanı geçmek için yeni yeni fırsatlar oluşturulması gerektiğini vurguladı. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar