Hamas'tan Gazze Ablukası Açıklaması

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Gazze'nin Han Yunus bölgesindeki lideri Emin El-Galban, Gazze Şeridi üzerindeki ablukanın kaldırılması konusunda kararlı olduklarını dile getirdi.  

Görüntülenme: 747 Tarih: 11 Aralık 2021 10:37
Hamas'tan Gazze Ablukası Açıklaması

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin Maan bölgesinde, Hamas'ın kuruluşunun 34. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen törende konuşan El-Galban; "Hamas, etrafındaki duvarı yıkacaktır. Etrafını saran halkaları kırmak için çaba harcayacaktır. Halkımızın burada huzura kavuşması için gece gündüz demeden çalışacaktır." dedi. 

Galban konuşmasında, Hamas'ın yüzünü Filistin'in özgürlüğüne çevirdiğini vurgulayarak, bundan geri dönüşün olmayacağını belirtti. 

"Hamas hareketi gün be gün siyonistlerin uykularını kaçıran bir kabus halini almaktadır. İşgalin boğazına takılan bir diken haline gelmiştir." ifadesini kullandı. 

Hamas'ın esirlere verdiği söze de bağlı olduğunu ve onların özgürlükleri için çalışmaktan asla bıkmayacağını vurgulayan El-Galban, Ortak Eylemler Odası oluşturmak suretiyle Filistin'de safların birleştirilmesi yolunda önemli bir adım attığına dikkat çekti. 

Galban, Hamas'ın silahı hiçbir zaman bırakmadığını, ilkelerinden asla taviz vermediğini ve İsrail işgal rejimini tanımama konusunda da kararlılığını sürdüreceğini belirtirken, Hamas'ın bir diktatörlük hareketi olmadığını, yeniliklere ve değişime de her zaman açık olduğunu vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar