Konstantin Sinkov Korsan İsrail'in İran'ı Vurma İhtimalini Değerlendirdi

Rusya Roket ve Top Bilimleri Akademisi Başkan Yardımcısı Konstantin Sivkov, İran'ın dünyanın en büyük dört füze sistemi üreticisinden biri olduğunu belirterek, İran'ın işgal rejimi ‘İsrail’i yaşanmaz bir yer haline getirebileceğini söyledi. 

Görüntülenme: 1061 Tarih: 12 Aralık 2021 14:04
Konstantin Sinkov Korsan İsrail'in İran'ı Vurma İhtimalini Değerlendirdi

Konstantin Sivkov, Russia Today’e verdiği röportajda, İran’ın füze kabiliyetine değindi.

Konstantin Sivkov, İran ile siyonist rejim arasında bir savaş olasılığının sorulması üzerine şunları söyledi: ‘Tel Aviv'in İran'a karşı bir savaş başlatması pek olası değil ve ‘İsrail’in 200 ila 400 nükleer savaş başlığına sahip olduğu tahmin ediliyor. İran'ın konvansiyonel kısa menzilli füzeleri ve atış noktasında yüksek isabetliliğe sahip silahları var, bu noktadan füzelerin ABD üslerine ateşlendiği görüldü.

‘İsrail’ bu füzelere karşı koyamaz. ‘İsrail’ bugün bu füzelere karşı koyabilecek hava savunma sistemlerine veya füze savunma sistemlerine sahip değildir. Buna göre, İran'ın ‘İsrail’in bu nükleer sistemlerine ve reaktörlerine yönelik füze saldırısı, ‘İsrail’in küçük topraklarını yaşanmaz hale getirecektir.

Eğer İran'dan bahsetmek istersek, İran'ın nükleer bombalar dışında dağlık bölgelerde nüfuz edilemeyen kaleye benzer kendi tesisleri var.

‘İsrail’in İran'a karşı nükleer silah kullanacağını düşünmüyorum çünkü kullanırsa, bu Rusya ve Çin'in tepkisine neden olacaktır, dolayısıyla bu adım her iki ülke için de kabul edilemez.

‘İsrail’in çok küçük bir ülke olduğunu tekrar ediyorum, bu yüzden operasyonun nükleer silah kullanılarak gerçekleştirileceğini düşünmüyorum. Ancak konvansiyonel silah kullanımı açısından İran'ın tesislerinin sıkı bir şekilde korunduğunu ve buraya silahla kolaylıkla sızılamayacağını söyleyebiliriz. Dolayısıyla ‘İsrail’ askeri operasyonu, ABD Hava Kuvvetleri'nin katılımıyla bile olumlu sonuç vermeyecektir.

Söylemek istediğim bir diğer şey de İran'ın askeri alanda en ileri güçlerden ve Rusya, ABD, Çin ve İran olmak üzere füze sistemi üreten ilk dört ülkeden biri olduğudur.’

İran İslam Cumhuriyeti'nin askeri ve siyasi yetkilileri, siyonist rejimi İran'a karşı aptalca bir eylemde bulunulursa bu adımın bu rejimin sonu anlamına geleceği konusunda her zaman uyarmışlardır.

rasthaber

Yorumlar