Hamas ve İslami Cihad Liderleri Çok Önemli Kararlar Aldı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve İslami Cihad Hareketi, üzerinde anlaşma sağladıkları kapsamlı bir plan doğrultusunda ikili ilişkilerini geliştirmenin önemine dikkat çekerek, bunun Filistin halkının direnişine olumlu yansıyacağını ifade etti. 

Görüntülenme: 845 Tarih: 19 Aralık 2021 01:10
Hamas ve İslami Cihad Liderleri Çok Önemli Kararlar Aldı

Hamas ve İslami Cihad’ın işgale karşı direnişi güçlendirecek ve hareketlerin askeri kanatları arasındaki koordinasyon düzeyini artıracak bir dizi adım konusunda anlaştıkları bildirildi.
 

Hamas ve İslami Cihad liderlerinin dün akşam gerçekleştirdikleri uzun toplantıya başta idari hapis cezasını protesto için açlık grevi eylemini sürdüren Hişam Ebu Hevvaş olmak üzere Filistinli erkek ve kadın esirleri selamlayarak başladıkları belirtildi.
 

Toplantıya katılan liderler, yayınladıkları ortak bildiride, Siyonist işgal ordusu askerlerinin cinayetlerine ve Yahudi yerleşimcilerin terörüne karşı Batı Şeria ve Kudüs’te gerçekleştirilen direniş eylemlerine övgüde bulundu.
 

Feda eylemlerinin her türlüsünü desteklediklerini açıklayan Hamas ve İslami Cihad liderleri, Yahudi yerleşimcilerin ve işgal askerlerinin saldırılarına karşı koymak üzere halk direnişi komiteleri oluşturulmasını takdir etti.
 

Toplantıya katılan liderlerin Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin Batı Şeria’da esir karşılama konvoylarına ve şehit cenazelerine saldırmasını kınadı.
 

Liderlerin ayrıca Lübnan’daki El-Burc Eş-Şimali Kampı’nda yaşanan olayları masaya yatırdıkları kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar