Açlık Grevindeki Esir Ebu Hevvaş'a Destek Gösterisi Düzenlendi

137 günden beri açlık grevinde olan idari tutuklu esir Hişam Ebu Hevvaş'ın memleketi olan, Batı Şeria'daki El-Halil'e bağlı Dura kasabasında, esirin mücadelesine destek amacıyla dün (31 Aralık Cuma) akşam saatlerinde onun evine doğru gösteri yürüyüşleri düzenlendi.  

Görüntülenme: 842 Tarih: 01 Ocak 2022 13:43
Açlık Grevindeki Esir Ebu Hevvaş'a Destek Gösterisi Düzenlendi

Yürüyüşler, esirin açlık grevinin 137. gününe girmesiyle eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. 

Bunlardan mumlu yürüyüşün Büyük Dura Camisi'nin önünden başlayarak şehrin Esirler Kavşağı'na doğru ilerlediği, bir başka yürüyüşün ise kasabanın merkezinden başlayıp esirin aile ve yakınlarının evlerinin bulunduğu semte doğru ilerlediği belirtildi. 

Yürüyüşe katılanlar esirlere ve Kudüs Seriyyeleri ile İzzettin Kassam Tugayları başta olmak üzere direniş güçlerine, Kassam Tugayları'nın komutanı Muhammed Dayf'a desteklerini dile getiren sloganlar attılar. 

Göstericiler direniş hareketlerinden işgal rejiminin esirlere yönelik saldırılarına çok sert bir şekilde cevap vermesi ve esir Ebu Hevvaş'ın ve genelde tüm esirlerin hayatlarının kurtarılması için müdahalede bulunmalarını istediler. 

Filistin Sağlık Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada Hişam Ebu Hevvaş’ın sağlık durumunun çok kötü olduğunu ve her an hayatını kaybedebileceğini dile getirmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar