Ramallah'ta Feda Eylemi

Siyonistlere ait haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre dün (11 Ocak Salı) gece Batı Şeria'daki Ramallah şehrinin kuzeyinde yer alan Halamish yahudi yerleşim merkezi yakınında bir işgalci asker arabayla çarpma eyleminde yaralandı.  

Görüntülenme: 802 Tarih: 12 Ocak 2022 04:07
Ramallah'ta Feda Eylemi

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre çarpma eyleminden sonra işgal güçleri, eylemde kullanılan arabayı tespit ederek takibe aldı ve demir bariyerlerin bulunduğu bir noktada sıkıştırıp sürücüsüyle bir başka şahsı gözaltına aldı. 

Siyonistlerin medyasında gösterilen videoda eylemi gerçekleştiren şahsın başından hafif yaralandığının, diğer kişinin ise gözlerinin bağlandığının, ellerine de zincir vurulduğunun gözlemlendiği belirtildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre olay sonrasında işgal güçleri Ramallah'ın batısında yer alan Peygamber Salih köyünün yolunu ulaşıma kapattı ve bölgede geniş çaplı bir operasyon başlattı. Bu arada Ramallah şehrinin ve köylerinin yollarını da giriş ve çıkışa kapattıkları belirtildi. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın yıllık raporunda 2021 yılı içinde işgal güçlerine darbe vuran direniş eylemlerinde belirgin bir artış gözlemlendiği ifade edildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar