Direniş Gruplarından İşgalci İsrail'e Nakab Uyarısı

Filistin direniş grupları dün (18 Ocak Salı) akşam saatlerinde yaptığı açıklamayla, Nakab ahalisine yönelik saldırgan tutumundan ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinlilerin gayrimenkullerini gasp etme faaliyetlerinden dolayı uyararak, bu konularda ısrar etmesinin kendisine de ağır bir bedelinin olacağını hatırlattı.  

Görüntülenme: 709 Tarih: 19 Ocak 2022 17:24
Direniş Gruplarından İşgalci İsrail'e Nakab Uyarısı

Direniş grupları açıklamasında, Filistin halkı kendi toprağında ve diyarında güven içinde onurlu bir hayata kavuşuncaya kadar direnişin, işgal rejimi açısından bir kabus olmaya devam edeceğini vurguladı. 

Direniş gruplarının Gazze'de düzenlediği ortak toplantıdan sonra Mücahitler Hareketi adına açıklama yapan Muhammed Aziz düzenlediği basın toplantısında, işgal rejiminin gittikçe sertleşen saldırgan tutumunda ısrar ettiğini ve bunun da onun Filistin varlığına tümüyle son vermeyi amaçlayan ırkçı çirkin yüzünü iyice gün yüzüne çıkardığını vurgulayarak işgalcinin Nakab'da ve Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki uygulamalarının tam anlamıyla bir ırkçı tasfiye politikası olduğuna dikkat çekti. 

Aziz, açıklamasında esirlerin de işgal hükümeti tarafından yürütülen planlı bir baskıya ve nefret politikasına maruz kaldıklarını ve bunun onların iradelerini kırmayı amaçladığını dile getirdi. Kanser hastalığına maruz kalan esir Nasır Ebu Hamid'in de güçlü bir irade simgesi olduğunu ifade etti. 

Aziz, Nakab'daki Filistinli halkın işgal rejiminin yahudileştirme faaliyetlerine karşı durmak için yürüttüğü hak mücadelesini takdir ettiklerini ve desteklediklerini dile getirdi. 

Aziz, işgal rejiminin Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki Filistinlilerin evlerini ve arazilerini gasp politikalarının devam ettiğine dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar