Gazze'de Mazlum Yemen Halkı İle Dayanışma Gösterisi Düzenlendi (Foto)

Gazze halkı dün akşam İslami Cihad Hareketi'nin çağrısıyla Suudi Amerika koalisyonunun vahşi saldırıları altında hayatta kalma mücadelesi veren mazlum Yemen halkına destek gösterisi düzenledi. 

Görüntülenme: 867 Tarih: 23 Ocak 2022 00:52
Gazze'de Mazlum Yemen Halkı İle Dayanışma Gösterisi Düzenlendi (Foto)

Gazze Şeridi halkı yürüyüş sırasında mazlum Yemen halkıyla dayanışmalarını ifade ederek Suudi koalisyonunun ülkeye yönelik saldırganlığına son verilmesi çağrısında bulundu.

Yürüyüş, Filistin İslami Cihad hareketinin çağrısı üzerine gerçekleşti.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin liderlerinden Halid el-Betaş, Suudi-BAE koalisyonu savaş uçakları tarafından Yemenli sivillerin bombalanmasına tepki gösterdi.

İslami Cihad Hareketi yetkilisi Halid el-Betaş, Arap koalisyonlarından hiçbirinin Siyonist işgalcilere karşı Filistin veya Lübnan'a yardım etmediğini ifade ederek şöyle dedi: "Arap savaş uçakları, Kudüs ve Filistin'in zaferine misilleme olarak Yemen'de savunmasız sivilleri öldürdü."

Halid el-Betaş, "Arap orduları Filistin'i özgürleştirmek yerine sadece makamların ve rejimlerin korunmasını gündemlerine almıştır." açıklamasında bulundu.

Direniş yetkilisi, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nı Yemen'deki saldırganlığı sona erdirmek için çaba harcamaya çağırdı.

Halid el-Betaş, yaptığı açıklamanın devamında şöyle dedi: "Yemen'e karşı verilen beyhude ve çılgın savaş, İsrail'in ve ABD'nin bölgedeki çıkarlarından başka kimsenin yararına değildir."

İslami Cihad yetkilisi, Müslüman Ümmeti sivillerin bombalanmasına karşı gösteri yapmaya ve Yemen işgalini durdurmak için seslerini yükseltmeye çağırdı.

İslami Cihad Hareketi lideri, "Kudüs'e giden yol, saldırgan koalisyonun masum Yemen halkına yönelik saldırılarından asla geçmez. Yemen'de harcanan milyarlarca dolar ve Suudi, Sudanlı ve diğer askerlerin can vermeleri, İsrail düşmanı için tam bir zaferdir." dedi.

Halid el-Betaş, son olarak Yemen halkına seslenerek şöyle dedi: "Zulme ve katliama karşı yanınızdayız. Biz, Gazze'den San'a'ya birlikteyiz ve kardeşiz."

rasthaber

Yorumlar