Gazzeli Balıkçılar Zor Durumda (Video)

 

Görüntülenme: 962 Tarih: 27 Ocak 2022 13:42
Gazzeli Balıkçılar Zor Durumda (Video)

Nuceba Direniş Hareketi’nin Gazze muhabiri, siyonistlerin saldırıları altında balık avlamaya çıkan Gazzeli balıkçılarla röportaj yaptı.

Denize açılamama tehlikesiyle karşı karşıya olan Gazzeli balıkçılar şunları söyledi:

GAZZELİ BALIKÇI: ‘Deniz bizim denizimiz ve hiç kimse bize "Balıkçılık yapmayın!" diyemez. Yasaklasalar bile yine de denize açılacak ve balık tutacağız. Aynı şekilde savaş olduğunda da herşeye rağmen denize açılıyor ve balık tutuyorduk. 

GAZZELİ BALIKÇI: Gazze Limanı ve Gazzeli balıkçılar, motor ve ekipman yetersizliğinden muzdarip. Ne küçük ne de büyük motor var. Hatta ansızın şu haberin duyulması da mümkün: "Gazze'deki tüm balıkçılık faaliyetleri durmuştur!".

ZEKERİYA BEKR (Gazze Balıkçılar Kooperatifi Sözcüsü): ‘Balıkçının lokması kan, acı, sıkıntı ve soğukla yoğrulmuştur ve bu da İsrail'in devam eden suçlarının bir sonucudur. Bu suçların en önemlileri işgal rejiminin savaş tekneleri tarafından yapılan saldırılardır. Öyle ki balıkçılara karşı her silahı kullanıyorlar. Sadece geçen sene işgal güçleri balıkçılara 302 kez ateş açtı. Olaylar sonrasında Leham ailesinden 3 kişi şehit olmuş, 11 balıkçı tutuklanmış ve 7 balıkçı ise yaralanmıştı. Aynı şekilde işgal güçleri 2006'dan bu yana her türlü teçhizatın girişini yasakladı. Bunların başında da motorlar, gemi ve teknelerin bakım onarım malzemeleri geliyor. Bu balıkçı motorlarının %99’u da zaten çok eski. Kullanım süreleri uzun yıllar önce dolmuş, tamir ve bakımın da fayda etmediği motorlar.’

kudusgunu.com

Yorumlar