Amerika Gasıp İsrail'in Savaş Suçlarını Destekliyor

ABD Kongre Üyeleri, BM’de devam eden işgal rejimi ‘İsrail’in savaş suçlarını araştıran soruşturmanın baskı ile kapatılmasını istiyor. 

Görüntülenme: 703 Tarih: 30 Ocak 2022 14:21
Amerika Gasıp İsrail'in Savaş Suçlarını Destekliyor

ABD, işgal rejimini uluslararası hukukun yargılamasından kurtarmaya çalışıyor. Geçen yıl BM tarafından Gazze’de işlenen savaş suçları ile ilgili işgal rejimi hakkında bir soruşturma yürütülmesine karar verilmişti. Yürütülen soruşturma ile ilgili hazırlanan rapor ise Haziran ayında açıklanacak. Siyonist rejim ‘İsrail’in savaş suçlusu olduğunun uluslararası hukuk ile de tescillenmesi üzerine ABD Kongresi harekete geçti. Kongre üyeleri, Beyaz Saray’ın BM’ye baskı yaparak soruşturmayı bitirmesini istedi.

ABD Kongresi, dostu işgal rejimini BM soruşturmasından kurtarmaya çalışıyor. 40’tan fazla ABD Kongre üyesi, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’e mektup göndererek, BM tarafından İsrail’in savaş suçlarını araştıran soruşturmasının sona erdirilmesi için baskı yapılması çağrısında bulundu. Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi (UNHCR), geçtiğimiz yılın Mayıs ayında işgal rejiminin Gazze’ye düzenlediği terör saldırılarında Filistinlilere karşı işlediği savaş suçları hakkında geniş bir yetkiye sahip bir soruşturma başlatmayı kararlaştırmıştı. O saldırılarda içlerinde kadın ve çocukların olduğu yüzlerce sivil hayatını kaybetmiş, binlercesi ise yaralanmıştı.

Milli Gazete’ye göre, soruşturma ile ilgili hazırlanan ilk rapor ise Haziran ayında dünya kamuoyu ile paylaşılacak. İşgal rejimi savaş suçu işlediğinin uluslararası hukuk ile tescillenecek olması ise ABD Kongresinde paniğe neden oldu. Siyonizm yanlısı Demokrat Josh Gottheimer ve Cumhuriyetçi Vicky Hartzler’in başını çektiği 42 Kongre üyesi, devam eden soruşturmanın durdurulması için BM’ye baskı yapılmasını istedi. ABD Başkanı Joe Biden’ın konseye baskı uygulayarak soruşturmanın acilen kapatılmasının işgal rejimnin dış menfaatleri açısından önemli olduğu vurgulandı.

Soruşturmanın yürütüldüğü BM’ye bağlı İnsan Hakları Konseyinin işgal rejimine sözde ayrımcılık yaptığı ifadelerinin bulunduğu skandal mektupta, “ABD, İsrail’i BM’de haksız bir şekilde dışlama uygulamasını sürdüren bu Soruşturma Komisyonunun eşi benzeri görülmemiş açık uçlu yetkisini reddetme konusunda İsrail’in yanındadır” denildi.

Milli Gazete

Yorumlar