Siyonistler Şeyh Cerrah Mahallesine Neden Sürekli Saldırıyor? (Analiz)

İsrail rejimi ordusu, işgal altındaki Kudüs'ün Şeyh Cerrah mahallesini bir kez daha hedef aldı. Saldırılar İsrail rejimi Knesset'in bazı üyeleri tarafından desteklendi. 

Görüntülenme: 809 Tarih: 19 Şubat 2022 07:33
Siyonistler Şeyh Cerrah Mahallesine Neden Sürekli Saldırıyor? (Analiz)

Şeyh Cerrah mahallesinin sakinlerine karşı Siyonist şiddeti, uzun süredir devam eden bir sorundur. Başka bir ifade ile Şeyh Cerrah mahallesi sakinleri, Siyonist ordu ve yerleşimciler tarafından sürekli şekilde  şiddete maruz kalan Filistinliler arasındadırlar. Bu şiddetin temel nedeni, Şeyh Cerrah Mahallesi hakkında Siyonistlerin toprak ve ırkçı iddialarıdır.
İşgal altındaki Kudüs'te Filistin bölgelerini Yahudileştirmek ve etnik temizlik için her türlü şiddeti kullanan Siyonistler, Şeyh Cerrah mahallesini, onlarca Filistinli aile yaşadığı için hedef alıyorlar. Siyonistler şiddet eylemlerini yoğunlaştırarak Filistinlileri Şeyh Cerrah’tan göç ettirmeyi hedefliyorlar.
Tabi ki uyguladıkları şiddet de çeşitli şekillerde devam ediyor.
Korsan rejim İsrail polisi ve askeri güçleri Şeyh Cerrah sakinleri ile çatışmaları sonucu son günlerde en az 30 Filistinliyi tutukladılar. Buna ilaveten işgalci rejim polisi bu mahalleyi barikatlar kurarak ahalisinin giriş çıkışlarını da kontrol ediyor.
Bu arada Siyonist rejim meclisi Knesset'in aşırı üyelerinden ve Filistinlilere karşı düşmanlığı ile tanınan İtmar bin Gafir, temsilcilik bürosunu Şeyh Cerrah mahallesinde açtı. Bin Gafir, hükümetin güvenliklerini sağlayamadığı Yahudi ailelere destek vermek hedefinde olduğunu iddia etti.
Yaşanan şiddete ek olarak, Kudüs Mahkemesi geçen yıl Şeyh Cerrah mahallesindeki 12 Filistinli ailenin evlerinin Yahudi yerleşimciler lehine boşaltılmasına karar verdi. Söz konusu Filistinli aileler verilen karara itiraz ve temyiz haklarını kullanınca davaları yeniden başladı. 
Geçen 3 ocak tarihinde korsan rejim kabinesi 4 Filistinli aileye evlerini boşaltmaları için tebligat gönderdi. Tebligatta söz konusu evlerin arsalarının yıllardan beri Yahudilere ait olduğu iddia edildi.
Bu arada işgal edilen Kudüs belediyesi de Şeyh Cerrah mahallesinde yaşayan bazı ailelere, evlerinin yıkımı konusunda ihtar tebligatı göndererek onların evlerini kendi elleri ile yıkmaları için 21 gün fırsat verildiği, aksi halde belediye bu işi yaparak ücretini de onlardan alacağını duyurdu. Fakat Filistinli aileler söz konusu arsaları yıllar önce Ürdün’den satın aldıklarını belirtiyorlar. 
Böyle bir durumda Filistin direniş grupları, İsrail'in özellikle Şeyh Cerrah bölgesinde artan askeri şiddeti konusunda uyarıda bulundu. İslami Cihat Hareketi siyasi büro üyesi Halid el-Bataş, Siyonist yerleşimciler tarafından Şeyh Cerrah mahallesinde yaşananların, işgal altındaki Kudüs'ün bu mahallesinde Filistin halkına etnik temizlik yapmak ve asıl sakinlerini tahliye etme girişimi olduğunu vurguladı. Halid el-Bataş, Siyonistlerin bu eylemlerinin sonuçları hakkında uyarıda bulunarak, “Direniş Şeyh Cerrah'ta yapılanları kabul etmeyecek, etnik temizliğe ve halkın kovulmasına izin vermeyeceğiz.” vurgusunda bulundu.
Filistin direniş gruplarının gösterdiği tepkisi ve yaptığı uyarı nedeniyle bölgede yeni bir savaş olasılığına ilişkin endişeler yoğunlaştı. Buna göre, Avrupa Birliği uyarıda bulunarak, yaptığı açıklamada, mahalledeki Siyonist yerleşimcilerin şiddet ve kışkırtıcı ve sorumsuz eylemlerinin durdurulması gerektiğini vurguladı. 
Bu bağlamda bazı kaynaklar da, BM Güvenlik Konseyi'nin başta Şeyh Cerrah mahallesi olmak üzere Filistin'deki son gelişmeleri gözden geçirmek üzere 23 Şubat Çarşamba günü bir toplantı yapacağını duyurdular.

parstoday

Yorumlar