HAMAS'TAN HADİRA EYLEMİNE KUTLAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas), dün (27 Mart Pazar) akşam saatlerinde, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki Hadira kentinde gerçekleştirilen feda eylemini tebrik ederek, bunun siyonist düşmanın kesintisiz bir şekilde devam eden cinayetlerine karşı doğal bir cevap olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 591 Tarih: 28 Mart 2022 12:07
HAMAS'TAN HADİRA EYLEMİNE KUTLAMA

Hamas eylemle ilgili açıklamasında; "Siyonist işgal askerlerine karşı gerçekleştirilen kahramanca eylemi tebrik ediyoruz ve işgale, onun halkımıza ve onun mukaddesatına yönelik suçlarına karşı meşru ve doğal bir cevap olduğunu vurguluyoruz." ifadesine yer verildi. 

Hamas açıklamasında, şehitlerin intikamlarını almak, işgalin düşmanlığına ve terörüne cevap için harekete geçen bu eylemcilerin kahramanca teşebbüslerini de anlamlı bulduklarını dile getirdi. Filistin halkının vatanını ve mukaddesatını savunma yolunda ilerlemeye devam edeceğini, bağımsızlık ve yurda dönüş gerçekleşinceye kadar da bu ilerlemenin süreceğini belirtti. 

Dün akşam saatlerinde 1948'de işgal edilmiş bölgenin kuzey kesiminde yer alan El-Hadira kentinde gerçekleştirilen feda eyleminde, iki işgalci öldürülmüş, ikisi polis 6 işgalci de yaralanmıştı. 

Mart ayı içinde işgal hedeflerine yönelik feda eylemlerinde belirgin bir artış gözlendiği belirtiliyor. 

Bundan yaklaşık beş gün önce de 1948'de işgal edilmiş kısmın güneyindeki Nakab bölgesinde yer alan Bi'ru's-Seba' şehrinde dört işgalcinin öldürüldüğü ve bazı işgalcilerin de yaralandığı, eylemi gerçekleştiren Muhammed Ebu'l-Kay'an'ın ise şehit edildiği bir feda eylemi gerçekleştirilmişti. 

Yorumcular işgal hedeflerine yönelik bu tür eylemlerin artabileceğine dikkat çekiyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar