Zalim Rejimin Çocuk Esirlere Yaptığı Zulümler

Esirler Araştırma Merkezi Müdürü Rafet Hamdune, 5 Nisan Filistin Çocuk Günü münasebetiyle Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada İsrail işgal rejiminin Filistinli çocuklara yönelik olarak zulmün ve vahşetin her çeşidine başvurduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 570 Tarih: 05 Nisan 2022 06:47
Zalim Rejimin Çocuk Esirlere Yaptığı Zulümler

Hamdune işgal güçlerinin tutuklanan ve sorgulama merkezlerinde sorguya çekilen Filistinli çocuklara her türlü psikolojik ve bedensel işkence yapıldığını ifade etti. 

Hamdune, işgal güçlerinin çocuklara yönelik işkence uygulamalarının arasında zayıf bedenlerine fiziksel eziyet, tehdit, hakaret ve köpeklerle korkutma gibi son derece insanlık dışı uygulamaların yer aldığını vurguladı. 

Hamdune açıklamasında, tutuklanan çocukların tıbbi bakımdan, kültürel ve psikolojik ilgiden tümüyle yoksun bırakıldıklarını, cezaevlerinde onlarla ilgilenen bir rehber bulunmadığını ve bazen yahudilerin cinayet suçlarından mahkûm ağır cezalılarıyla aynı yerlerde tutulduklarını ifade etti. 

Hamdune, çocuk haklarıyla ve onların sorunlarıyla ilgilenen bütün insan hakları kuruluşlarına da İsrail işgal rejimi tarafından esir edilen Filistinli çocukların haklarıyla ve davalarıyla da ilgilenmeleri çağrısını yöneltti.   

Filistin Esir Kulübü, dün Filistin Çocuk Günü'nün arefesinde yayınladığı raporda işgal rejiminin Aksa İntifadası'nın başlamasından bu yana toplam 19 bin, 2015'ten bu yana 9 bin çocuğu tutukladığını, halen de işgal rejiminin zindanlarında ergenlik yaşının altında 160 Filistinli çocuk esirin bulunduğunu dile getirmişti.

Esir Kulübü yaptığı açıklamada, çocukların esir edilmesinin işgal rejiminin değişmeyen politikalarından biri olduğuna dikkat çekmiş ve işgal rejimi elemanlarının çocuk esirlere, sorgulama esnasında işkence etmelerinin ayrıntıları ve başvurulan işkence yöntemleri hakkında bilgi vermişti. Siyonist işgal rejiminin yasaları, Şabak elemanlarına Filistinli tutuklulara sorgulama esnasında işkence etme yetkisi veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar