Filistin Direniş Gruplarından Tel Aviv Eylemine Övgü

 

Görüntülenme: 665 Tarih: 08 Nisan 2022 08:17
Filistin Direniş Gruplarından Tel Aviv Eylemine Övgü

Filistin direniş grupları dün (7 Nisan Perşembe) akşam Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Tel Aviv'in Dizengoff Caddesi'nde gerçekleştirilen ve en az iki işgalcinin öldürüldüğü 9 işgalcinin de yaralandığı eylemin işgal rejiminin saldırgan tutumuna doğal bir cevap olduğunu dile getirdi. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) dün akşam eylemin gerçekleştirilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında eylemi kutladığını dile getirirken bu eylemlerin işgale ve onun Filistin halkına, toprağına, Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya yönelik olarak işlediği suçlara karşı meşru bir savunma hakkı olduğunu dile getirdi. 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Merkez Kurulu üyesi Ebu Adnan Avde de işgal altındaki Filistin topraklarında gerçekleştirilen bu tür kahramanca eylemlerin işgal rejiminin yahudileştirme faaliyetlerine ve Mescidi Aksa'ya yönelik kesintisiz saldırılarına tabii bir cevap olduğunu dile getirdi. 

İslami Cihad Hareketi'nin Lübnan'daki lideri Heysem Ebu'l-Gazlan da eylemin Filistin halkının cihad ve direniş yolunda ilerlemeye devam ettiğini bir kez daha ortaya koyduğunu, Filistin'in ve mukaddes mekanlarının geri alınmasının tek yolunun da direniş olduğunu vurguladı. 

Diğer direniş grupları da eylemi desteklediklerini bildiren ve bu eylemlerin meşru bir direniş hakkı olduğunu dile getiren açıklamalar yayınladılar. 

Bu arada Batı Şeria'nın muhtelif şehirlerinde ve beldelerinde dün akşam Tel Aviv'de gerçekleştirilen eylemi kutlayan etkinlikler düzenlendi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar