Siyonist Ordunun El Celil Birliği Komutanı Hizbullah'ın Rıdvan Birliği Hakkında Konuştu

Hizbullah'ın özel birimlerinin Kuzey Sınırlarında konuşlanması temel bir değişimdir. 

Görüntülenme: 1454 Tarih: 22 Nisan 2022 05:45
Siyonist Ordunun El Celil Birliği Komutanı Hizbullah'ın Rıdvan Birliği Hakkında Konuştu

Siyonist Rejim Kuzey Bölgeleri El Celil Birliği Komutanı şu değerlendirmede bulundu: "Lübnan Hizbullahı'nın kuzey sınırlarında konuşlanması son yıllarda yaşanan en temel değişimdir."

 

Qodsna'nın haberine göre Siyonist rejim ordu yetkilisi Lübnan Hizbullahı'nın askeri gücünü bir kez daha itiraf etti.

 

El Celil Komutanı General Şalomi Binder, görevini terk etmeden önce Haaretz ile yaptığı röportajda direnişin gelişimini ikrar ederek direnişi, bir ordu olarak betimledi:

 

"Hizbullah'ın özel askeri birimi Rıdvan Güçlerinin yıllar içindeki gelişimi ve Lübnan'ın güneyine konuşlanmış olmaları ele alındığında bunun, son yılların en önemli değişimi olduğu söylenmelidir. Buna ilaveten Lübnan Hizbullahı şu an 2006'da sahip olmadığı teçhizata sahip. Ayrıca gerekli saldırı gücüne de haiz.

 

Hizbullah, İsrail'deki dahili cepheler aleyhine olan kapasitesini artırdı ve İsrail ordusuna karşı savunmasını güçlendirdi."

 

General Şalomi, Siyonist rejim Genelkurmay Başkanının Hizbullah'ı küçük bir orduya benzetmesine de işaret ederek şöyle devam etti: "Ben, Hizbullah'ın çok bariz bir şekilde bir gerilladan kapsamlı hücum ve savunma gücüne haiz donanımlı bir orduya dönüştüğüne inanıyorum.’

 

Hizbullah, nasıl hareket etmesi gerektiğini ve düşmanın ateş gücü ve istihbarat şartlarıyla nasıl etkileşim göstermesi gerektiğini biliyor. Hizbullah daima başarılı bir örnek sergileyerek geçmişte de tüm hedeflerini vurmayı başarmıştır. Hizbullah gelişmiş silahlar açısından da oldukça zengin. Dolayısıyla, Hizbullah'tan düşmanın darbesini yiyen küçük bir ordu olarak bahsetmek artık mümkün değil."

 

El Celil Komutanı ayrıca şu öngörüsünü de paylaştı: "Hizbullah tarafından böyle şaşırtıcı hamleler gelmeye devam edecektir ve daha önceden tahmin edilemeyecek faaliyetlerde de bulunacaktır."

kudusgunu.com

Yorumlar