Yoni Ben Menachem Hamas'ın Başarısını İtiraf Etti

Mescid-i Aksa’da Yahudi yerleşimcilerin ve işgal güçlerinin baskınlarına karşı protestolar zirveye çıkarken ve işgal güçleri söz konusu protestolar karşısında aciz kalırken, işgal rejimi askeri ve güvenlik çevrelerinde Hamas’ın işgalcilerle mücadelede elde ettiği yeni başarılardan duyulan rahatsızlık dile getiriliyor. 

Görüntülenme: 605 Tarih: 25 Nisan 2022 11:30
Yoni Ben Menachem Hamas'ın Başarısını İtiraf Etti

Hamas’ın yeni bir caydırıcılık politikası inşa ettiğine dikkat çeken işgalciler, hareketin kendisini Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın ve Cenin Kampı’nın savunucusu olarak takdim etmesinden endişe duyuyor.

Hamas’ın Gazze Şeridi sınırına yakın yerleşkelerde yaşayan işgalcileri adeta rehin aldığını ve hâlihazırdaki ilk görevinin Mescid-i Aksa’yı korumak olduğunu kaydeden işgalciler, işgal rejiminin Kudüs’te yaptığı her provokasyonda Hamas’ın sınıra yakın yerleşkelere füze yağdıracağını belirtiyor.
 

İşgal rejimi askeri istihbaratında görev yapan eski subaylardan Yoni Ben-Menachem, konuyla ilgili makalesinde İsrail’in yarasını sarmaya çalıştığını fakat Hamas’ın zaferini kutladığını ifade etti.
 

Hamas’ın zaferinin Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’ndan bu yana İsrail’e karşı mücadelede Kudüs-Gazze hattında inşa ettiği yeni caydırıcılık politikasına dayandığını belirten Ben-Menachem, son haftalarda yaşananların bu dengeyi daha da güçlendirdiğini söyledi.
 

Hamas’ın birçok başarı elde ettiğini dile getiren Ben-Menachem, o başarıların ilkinin İsrail’in, Ürdün’ün ve Filistin Yönetimi’nin ayaklarını Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırmak olduğunu ve Kudüslülerin Mescid-i Aksa’da Hamas bayrakları açtıklarını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar