İsmail Heniyye Siyonistlerin Tehditlerine Cevap Verdi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye; "Düşmanın liderleri öldürme tehdidi bizi toprağımızı, Kudüs'ümüzü, yurda dönüş ve esirleri özgürleştirme haklarımızı savunmaktan alıkoyamaz." dedi.  

Görüntülenme: 584 Tarih: 06 Mayıs 2022 08:45
İsmail Heniyye Siyonistlerin Tehditlerine Cevap Verdi

Heniyye açıklamasında, işgal güçlerinin mukaddes mekanlara ve Mescidi Aksa'ya yönelik saldırıları ne kadar artsa da Filistin halkının sessiz ve eli kolu bağlı kalmayacağını vurguladı. 

Heniyye açıklamasında aynı zamanda Mescidi Aksa'nın kırmızı çizgi olduğunu vurgulayarak, bu konunun hiçbir şekilde pazarlık kabul etmeyeceğini ve iki kesim arasında paylaştırılmasının da asla mümkün olmadığını ifade etti. 

Heniyye bu konudaki açıklamasını, dün (5 Mayıs Perşembe) gece Tel Aviv yakınındaki El'ad mıntıkasında üç işgalcinin öldürüldüğü, bazılarının da yaralandığı feda eylemleri gerçekleştirilmesi üzerine yaptı. Eylemlerden sonra olay yerinde geniş çaplı aramalar başlattığı gibi Mescidi Aksa'ya da baskın düzenleyen işgal güçleri, Filistin direnişinin liderlerinin öldürülmesi çağrıları yapmışlardı.  

İşgalcilerin bütün bu tehditlerinin Filistin direnişini korkutamayacağını belirten Heniyye, Filistin halkının da amaçlarını gerçekleştirinceye kadar direnişini sürdüreceğini vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar