Muhammed Hamade'den Mescidi Aksa İçin Direniş Çağrısı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Kudüs sözcüsü Muhammed Hamade, Kudüs'te, Batı Şeria'da ve 1948'de işgal edilmiş bölgede yaşayan Filistinlileri, yahudi yerleşimcilerin "Bayrak Yürüyüşü" düzenlemeyi planladıkları, önümüzdeki pazar günü Mescidi Aksa'da toplanmaya ve sabah namazından sonra da içeride kalarak sünnet olan duha (kuşluk) namazını burada eda etmeye davet etti.  

Görüntülenme: 593 Tarih: 24 Mayıs 2022 22:08
Muhammed Hamade'den Mescidi Aksa İçin Direniş Çağrısı

Hamade yaptığı basın açıklamasında, işgal rejiminin ve fanatik yahudi yerleşimcilerin planlarını boşa çıkarmak, her irtibat noktasında işgalcilere karşı direnişi daha da kızıştırmak için Mescidi Aksa'ya akın edilmesi ve burada toplanılması gerektiğini hatırlattı.

Hamade açıklamasında; "Bizimle İsrail işgali arasındaki savaş süreklilik arz etmektedir ve direniş işgale cevap vermeye hazırdır." dedi. 

Hamade, Kudüs Kılıcı Savaşı'nın işgalciye aslında Mescidi Aksa'nın kırmızı çizgi olduğunu öğrettiğini vurgularken bunun değişmeyecek bir kesin kural olduğunu, işgalin Mescidi Aksa içinde hiçbir hakkının bulunmadığını dile getirdi. 

İşgal rejiminin Kamu Güvenliği Bakanı Omer Barlev'in 18 Mayıs Çarşamba günü verdiği nihai kararda, fanatik yahudilerin, her yıl Kudüs'ün işgal edilmesinin yahudi takvimine göre yıl dönümüne tekabül eden tarihte düzenledikleri, bu yıl da 29 Mayıs'ta düzenlemeyi planladıkları Bayrak Yürüyüşü'nün Babu'l-Amud (Şam Kapısı) dahil Eski Kudüs'ün muhtelif semtlerinden geçmesine onay verdiği duyurulmuştu.

Barlev'in bu kararının aşırı siyonist fanatik yahudi yerleşimci örgütlerinden Lehava'nın lideri Bentzi Gopstein'in, müntesiplerinden Mayıs ayı sonunda Eski Kudüs sınırları içinde düzenlenmesi planlanan yıllık Bayrak Yürüyüşü'ne katılmalarını istemesinden ve Mescidi Aksa'nın sahası içinde yer alan Kubbetu's-Sahra'nın yıkılması yönünde çağrılar yapmasından hemen sonra gelmesi ise dikkat çekti. Siyonist ırkçı liderin çağrılarının fanatik yahudilerin söz konusu yürüyüşü düzenlemekteki amaçlarının şiddet, tehdit ve provokasyon olduğunu ortaya koymasına rağmen işgalci bakan yine de onların yürüyüşlerinin Eski Kudüs'ten geçmesine izin vererek tehlikenin önünü açmış oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar