Naftali Bennett'ten Tarihi İtiraf

Siyonist Rejim Başbakanı, rejimin düşme riski ile karşı karşıya olduğu hususunda uyarıda bulundu. 

Görüntülenme: 552 Tarih: 06 Haziran 2022 23:24
Naftali Bennett'ten Tarihi İtiraf

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, "Dağılma tehlikesiyle karşı karşıyayız. İsrail, çöküşün eşiğinde" dedi.

Bennett, "İsrail, bir yıl önce en zor düşüş anlarından birine rastladı. İsrail gerçek bir sınavla karşı karşıya ve çöküşün eşiğine gelen eşi görülmemiş bir durumla burun buruna." diye  vurgu yaptı. 

Bennett, rejimin karşı karşıya olduğu kritik ve tehlikeli aşamaya atıfta bulunarak Binyamin Netanyahu ve muhaliflerini toplumu zehirleme ve ayaklanmaya teşvik etmekle suçladı.

İsrail Başbakanı, Hepimiz gerçek bir sınavla karşı karşıyayız. Acaba ülkemizi koruyabilir miyiz?" diye konuştu. 

Son yıllarda işgal altındaki topraklarda yaşanan kaosa, tekrarlanan seçimlere, kabinenin felç olmasına da değinen Bennett, rejimin en zor anlarından birine geldiğini çöküş tehlikesi ile yüz yüze olduğunu sözlerine ekledi.

Naftali Bennett, "İsrail şu anda tarihi bir yol ayrımında. Çökme tehlikesi güçlü bir şekilde devam ediyor ve ortadan kalkmamıştır. Hepimizin bu durumu anlaması gerekiyor. Geçmişte birçok krizle karşılaştık. Bunların arasında sık sık seçimlerin yapılması ve kaosun ortaya çıkması da var. Dolayısıyla en zor düşüş anlarına ulaştığımızı bilmeliyiz." dedi. 

Siyonist Rejim Başbakanı şunları söyledi: "Birkaç gün önce ülkeyi bölebilecek beşinci seçim kampanyasına gidiyorduk."

Geçen ay İsrail Siyonist medyasının yaptığı bir ankete göre, yerleşimcilerin yüzde 69'u İsrail'in kaderi konusunda endişeli ve yüzde 66'sı İsrail polisine güvenmiyor.

tesnim

Yorumlar