Batılı Ülkelerden İran'a Filistin'le İlişkilerini Kes Baskısı

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Hindistan’da din adamları ile bir araya geldiği toplantıda, Tahran’ın Filistin davasına olan desteği ve Batılı ülkelerin İran’a yönelik baskı politikasına dikkat çekti. 

Görüntülenme: 534 Tarih: 10 Haziran 2022 15:59
Batılı Ülkelerden İran'a Filistin'le İlişkilerini Kes Baskısı

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Hindistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyarette bölgedeki din adamları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Abdullahiyan’ın açıklamalarına göre Batılı ülkeler, İran’dan baskıyı azaltmaları karşılığında Filistin’e yapılan desteklerin durdurulmasını talep ediyor.

Daha önceki görüşmelerde, ABD'nin İran'la bir sorunu olmadığını açıklaması karşılığında Tahran'dan "İsrail"i tanıması istenmişti. “Tüm baskılara rağmen duruşumuzdan ve İslami ilkelerimizden taviz vermeyeceğiz” diyen Abdullahiyan, “Batılı ülkeler, İslam inancında nükleer bombaya yer olmadığını ve İran’ın bunu inşa etme arayışına girmediğini” belirtti.

Abdullahiyan açıklamasının devamında, İran'ın Filistin halkına yönelik desteği ve Kudüs'ün kurtuluşunun “zorunluluk” olduğuna inandığını söyledi.

Pazartesi günü Filistin ve Lübnan direniş grubu yetkilileri ile bir araya gelen İran Dışişleri Bakanı, Filistinlilerin haklarını savunmaktan vazgeçmeyeceklerini ve ülkesinin, "İslam ülkelerinin Siyonist oluşumla normalleşmesini" Filistin'e ihanet olarak değerlendirerek Filistin halkının direnişini ve kurtuluş mücadelesini desteklemeye devam edeceğini söylemişti.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar