Korsan İsrail Rejimi Özel Birliklerinden Hedarim Cezaevi'ne Baskın

İşgal rejiminin özel birliklerine mensup bazı ekiplerin evvelki gece (13 Haziran Pazartesi) ve dün akşama kadar işgal altındaki Filistin'in kuzey bölgesinde yer alan Hedarim Cezaevi'ne baskın düzenleyerek esirlere saldırdıkları, çirkin hakaretlerde bulundukları ve eşyalarını karıştırdıkları haber verildi.  

Görüntülenme: 583 Tarih: 15 Haziran 2022 10:40
Korsan İsrail Rejimi Özel Birliklerinden Hedarim Cezaevi'ne Baskın

Filistin Yönetimi'ne bağlı olan Esirler ve Özgürleştirilenler Komisyonu tarafından yapılan açıklamada işgal rejiminin özel birliklerinin baskınlarının evvelki gece 01.00 sıralarında başladığı ve baskıncıların dün akşam 17.00'ye kadar cezaevini terk etmedikleri belirtildi. 

Komisyon, işgal güçlerinin esirlerin eşyalarını karıştırmak ve kendilerine de tahrik edici davranışlarda bulunmak suretiyle her zamanki çirkin ve iğrenç yöntemlerini sergilediklerini dile getirdi. 

İşgal rejiminin bazı özel birimleri cezaevlerine zaman zaman ani baskınlar düzenleyerek aramalar yapıyor, bu aramalar esnasında aynı zamanda esirlere karşı aşağılayıcı ve saldırgan bir tutum sergileyerek onları tahrik ediyorlar. Bu baskınların asıl amacı ise esirlerin koğuşlarında sürekli bir telaş ve endişe oluşmasına yol açarak psikolojik işkenceye devam etmek ve koğuşlar üzerindeki kontrolü sürdürmeye çalışmak. 

İşgal güçlerinin cezaevlerinde bu şekilde gece baskınlarını 10 yıldan beri etkin bir şekilde sürdürdüğü, ancak 2019'dan bu yana belirgin bir şekilde artırdığı ifade ediliyor. En fazla gece baskınlarına maruz kalan cezaevi ise Ofer Cezaevi oldu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar