İsmail Heniyye Cenin'de Şehit Edilen Gençlerin Aileleriyle Görüştü

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, işgal güçlerinin Cuma günü Cenin’de şehit ettiği Yusuf Salah, Bera Lahluh ve Leys Ebu Surur’un aileleriyle telefon görüşmeleri yaptı. 

Görüntülenme: 574 Tarih: 19 Haziran 2022 03:22
İsmail Heniyye Cenin'de Şehit Edilen Gençlerin Aileleriyle Görüştü

İşgal güçlerinin önceden planlayarak ve soğukkanlılıkla gerçekleştirdiği menfur cinayeti kınayan Heniyye, üç gencin işgal güçlerince şehit edilmesinin Filistin halkını ve mücahitlerini hedef alan cinayet zincirinin bir parçası olduğunu ifade etti.
 

Heniyye, “Şehitler hepimizin çocukları. Onların temiz kanları Filistin halkının bugünkü ve gelecekteki birliğini temsil ediyor” diyerek, bu tür bir fedakarlığın Batı Şeria’da, Gazze Şeridi’nde, Kudüs’te, 1948’de işgal edilen topraklarda ve Filistin dışında nerede olurlarsa olsunlar Filistinlilerin yapısında bulunduğuna işaret etti.
 

Şehitlerin işgalden kurtuluş ve Kudüs ile Mescid-i Aksa’yı savunma yolunda yürüdüklerini belirten Heniyye, üç gencin şehadetinin 7 Haziran 1930’da aynı gün şehit olan üç komutan Fuad Hicazi, Atâ ez-Ziyr ve Muhammed Cemcum’u hatırlattığını söyledi.
 

Hamas lideri, şehitler ve şehadet yolunun devam ettiğini fakat şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağını ve boşa gitmeyeceğini, Filistin’in pusulası olmaya devam edeceğini bildirdi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar