Gasıp İsrail ve Abd Hizbullah'a Karşı Ortak Tatbikat Yaptı

Siyonist İsrail rejimi ve ABD, Ortadoğu'da olası bir çatışmayı merkeze alan bir ortak tatbikat düzenledi. Tatbikatta İsrail'in kuzey cephesinde askeri bir tırmanış da dahil olmak üzere "ortak güvenlik sorunları" ile başa çıkma hazırlıkları incelendi. 

Görüntülenme: 517 Tarih: 24 Haziran 2022 23:05
Gasıp İsrail ve Abd Hizbullah'a Karşı Ortak Tatbikat Yaptı

Siyonist rejim ordusu ve ABD Merkez Komutanlığı bu hafta birden fazla cephede Ortadoğu’da olası bir çatışmayı simüle eden bir savaş oyunu düzenledi. Savaş senaryolarına dair hiçbir ayrıntı verilmedi. The Jerusalem Post'un haberine göre, stratejik tatbikata katılan üst düzey komutanlar Tel Aviv'in kuzeyindeki Glilot üssünde Salı günü bir araya geldi.

Haaretz gazetesinin haberinde de, ABD Merkez Komutanlığı üst düzey subayları ile İsrailli üst düzey komutanlar arasında yapılan bir toplantıda, "ortak zorluklara" yönelik olası askeri çatışmalara ilişkin olası senaryolar tartışıldı.

Eğitim çerçevesinde simüle edilen senaryolar arasında, İsrail ile Hizbullah arasında bir savaşın başlaması ve İran'ın Hizbullah tarafında müdahalesi de dahil olmak üzere bölgesel yansımaları yer aldı.

Askeri eğitim, hava savunma işbirliği planlarını koordine etmeyi, istihbarat paylaşımını ve lojistik yardımı da içeriyordu.

Öte yandan Haaretz, eğitimin İsrail ile Hizbullah arasındaki askeri çatışmaya ABD'nin etkin katılımı olasılığını ele almadığına dikkat çekti. Haberde, İsrail ile Hizbullah arasında askeri bir çatışma olması durumunda ABD'nin askeri operasyonlarda aktif bir rol oynamayacağı ve savaş operasyonlarına müdahil olmayacağı vurgulandı.

Haberde, ABD ordusunun İsrail'de birçok büyük acil durum deposuna sahip olduğu ve İsrail ordusunun savaş zamanında ihtiyaç duyduğu teçhizatı ödünç almasına izin vereceği belirtildi.

İsrail ordusu da yaptığı açıklamada, "çok cepheli savaş oyunu" eğitiminin, İsrail ordusu Stratejik Operasyonlar Forumu ve CENTCOM arasında, "Orta Doğu'daki operasyonel ortamın özelliklerini tartışmak" amacıyla yapıldığını açıkladı.

İsrail ordusu, eğitimin iki ordu arasındaki operasyonel koordinasyon mekanizmalarının ve operasyonel, istihbarat ve teknolojik işbirliğinin temellerinin gözden geçirilmesini içerdiğini de belirtti. Bu tatbikatların, İsrail ordusunun ABD Merkez Komutanlığı sorumluluğuna devredilmesi sürecinin bir parçası olarak ortak harekat planlarının uyarlanması çerçevesinde gerçekleştiğine dikkat çekti.

İsrailli Gazeteci Alex Fishman da öncesinde, ABD ve Siyonist rejimin bölgesel bir savaş sırasında İran'ın balistik füzelerini engellemek için ortak bir hava savunma merkezi açacağını bildirdi. Habere göre, Amerikan radarları, uyduları ve füzesavar sistemleri, ekstra koruma katmanları sağlamak için Siyonist hava savunma sistemleriyle entegre edilecek.

Kudüs Haber Ajansı - KHA

Yorumlar