Batı Şeria'da Filistinli Bir Genç Şehit Oldu

Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin'in Doğu Mahallesi'nde bugün (29 Haziran Çarşamba) sabah Filistinli bir genç İsrail işgal güçlerinin saldırısında şehit oldu. 

Görüntülenme: 588 Tarih: 29 Haziran 2022 23:20
Batı Şeria'da Filistinli Bir Genç Şehit Oldu

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Muhammed Mahir Mer'i isimli genç işgalcilerin saldırısında ağır yaralanması üzerine hastaneye kaldırıldı ve hayatının kurtarılması için sürdürülen tüm çabalara rağmen şehit oldu. 

İşgal güçlerinin bugün sabah Cenin'e gerçekleştirdikleri şafak baskınında Mer'i'nin ağır yaralandığı, iki gencin de işgal güçleri tarafından esir edildiği belirtildi. 

Cenin'deki Halil Süleyman Hükümet Hastanesi Müdürü Visam Bekr yaptığı açıklamada 25 yaşındaki Muhammed Mahir Mer'i'nin göğsünden vurulmuş olduğunu, kurtarılması için bir saat kadar çok yoğun bir çalışma yapıldığını, ancak tüm çabalara rağmen hayatını kaybettiğini söyledi. 

Mer'i'nin şehit olmasıyla birlikte bu yılın başından itibaren Cenin bölgesinde şehit olanların sayısının 27'ye ulaştığı belirtildi. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Mer'i'nin şehit edilmesi münasebetiyle bir taziye mesajı yayınladı ve şehitlere vefasının süreceğini dile getirdi. 

Hamas mesajında, siyonist işgal güçlerinin Filistin topraklarından sürülmesine ve Filistin halkının gasp edilmiş tüm haklarını geri almasına kadar işgale karşı direnişin kararlılıkla sürdürüleceğini dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar