Filistinli Esirler Açlık Grevini Sürdürüyor

Kudüs’ün kuzeybatısındaki Beyt Dugu beldesi sakinlerinden 27 yaşındaki esir Raid Reyyan, idari hapis cezasını protesto için 95 gün önce başladığı açlık grevi eylemini sürdürüyor. 

Görüntülenme: 928 Tarih: 10 Temmuz 2022 09:58
Filistinli Esirler Açlık Grevini Sürdürüyor

40 yaşındaki Filistinli esir Halil Avavide de işgal yönetiminin serbest bırakma sözünden dönmesi üzerine daha önce askıya aldığı açlık grevi eylemine dünden (9 Temmuz Cumartesi) itibaren yeniden başladı.
 

Er-Ramle Cezaevi Reviri’nde yatan esir Reyyan’ın aşırı kilo verdiği; vücudunun çok miktarda sıvı, vitamin ve protein kaybettiği, baş dönmesi yaşadığı ve kustuğu, vücudunun her yanında ağrılar hissettiği ve ancak tekerlekli sandalyeyle dolaşabildiği, sağlık durumunun her geçen gün kötüye gittiği ve buna rağmen işgal rejimi cezaevleri yönetiminin Filistinli esirin sivil hastaneye nakledilmesini reddettiği kaydedildi.
 

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti Basın Sözcüsü Hasan Abdurabbih, Filistinli esir Avavide’nin geçen ay sonu serbest bırakılması gerekirken işgal yönetiminin sözünden döndüğünü ve Avavide’nin idari hapis cezasını dört ay uzattığını, bunun üzerine Assaf Harofeh Hastanesi’nde yatan Filistinli esirin açlık grevine yeniden başladığını açıkladı.
 

Abdurabbih, Avavide’nin uzun süren açlık grevine bir süre ara verdikten sonra yeniden başlamasının Filistinli esirin hayatı için büyük tehlike teşkil ettiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar