Hamas'tan Açlık Grevindeki Esirlerle İlgili Önemli Açıklama

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Hazım Kasım, işgal rejimi zindanlarında yatan Filistinli esirleri ve idari hapis cezasını protesto için açlık grevi eylemlerini sürdüren esirler Halil Avavide ve Raid Reyyan’ı selamladı. 

Görüntülenme: 547 Tarih: 12 Temmuz 2022 21:21
Hamas'tan Açlık Grevindeki Esirlerle İlgili Önemli Açıklama

Kasım, dün (11 Temmuz Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı basın açıklamasında, esirlerin sarsılmaz iradelerinin ve büyük azimlerinin onur mücadelesinde daima istediklerini yaptırma gücüne sahip olduğunu söyledi.
 

Hamas sözcüsü, esirlerin Siyonist gardiyanlara karşı girdikleri her irade savaşında boş mideleriyle zafer kazandıklarını belirtti.
 

Kudüs’ün kuzeybatısındaki Beyt Dugu beldesi sakinlerinden 27 yaşındaki esir Raid Reyyan, idari hapis cezasını protesto için 97 gün önce başladığı açlık grevi eylemini sürdürüyor.
 

40 yaşındaki Filistinli esir Halil Avavide de işgal yönetiminin serbest bırakma sözünden dönmesi üzerine daha önce askıya aldığı açlık grevi eylemine Cumartesi gününden itibaren yeniden başladı.
 

Er-Ramle Cezaevi Reviri’nde yatan esir Reyyan’ın aşırı kilo verdiği; vücudunun çok miktarda sıvı, vitamin ve protein kaybettiği, baş dönmesi yaşadığı ve kustuğu, vücudunun her yanında ağrılar hissettiği ve ancak tekerlekli sandalyeyle dolaşabildiği, sağlık durumunun her geçen gün kötüye gittiği ve buna rağmen işgal rejimi cezaevleri yönetiminin Filistinli esirin sivil hastaneye nakledilmesini reddettiği kaydedildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar