Siyonistlerin Korkulu Rüyası Hayber Şiken Füzesi

 

Görüntülenme: 500 Tarih: 19 Temmuz 2022 16:05
Siyonistlerin Korkulu Rüyası Hayber Şiken Füzesi

İran İslam Cumhuriyeti’nin ürettiği 'Hayber Şiken' (Hayber'in Kapısını Kıran) adlı bu füzenin dünyada eşi ve benzeri yoktur. Siyonistleri korkutan bu füze, dünyanın en iyi ve en hızlı nokta atışlı taktik balistik füzesidir.

İslam İnkılabı Devrim Muhafızları tarafından üretilen bu füzenin savaş başlığında yeni ve özel bir patlayıcı kullanılmıştır. Bu özel patlayıcı TNT'den birkaç kat daha güçlüdür.

Ayrıca bu füzenin isminin Hayber Şiken olarak belirlenmesi siyonist İsrail’e net bir mesaj olarak yorumlandı. 

Bu füze ile ilgili olarak geçen şubat ayında savunmasanayist.com sitesinde şu bilgilere yer verilmiştir: ‘Devrim Muhafızlarının envanterine yeni katılan ve katı yakıtla çalışan bu füzenin menzili 1450 kilometredir. Hayber Şiken füzesi, yüksek manevra kabiliyeti ile hava savunma sistemlerini aşabiliyor. Benzer füzelere göre ağırlığı üçte bir oranında daha azdır. Füzenin fırlatılması için gerekli olan hazırlık süresi ise konvansiyonel füzelere oranla altıda bir oranında daha kısadır. Bu füze aslında hipersonik özelliklere sahip bir füze olarak da tanımlanabilir. O yüzden herhangi bir hava savunma sisteminin bu füzeyi imha etmesi neredeyse imkansızdır.’

kudusgunu.com

Yorumlar