Birleşik Arap Emirlikleri ve Siyonist İsrail Afrika Ülkelerinde Ortak Proje Yürütecek

Siyonistlere ait haber kaynaklarının bugün (20 Temmuz Çarşamba) yayınladığı haberlere göre Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail işgal rejimi Dış İşleri bakanlıkları Afrika kıtasına yönelik bazı projelerin hayata geçirilmesi konusunda iş birliği yapmak için aralarında anlaştı.  

Görüntülenme: 570 Tarih: 20 Temmuz 2022 17:37
Birleşik Arap Emirlikleri ve Siyonist İsrail Afrika Ülkelerinde Ortak Proje Yürütecek

Israel Hayom gazetesinin yayınladığı bir raporda, işgal rejimi ile BAE Dış İşleri bakanlıklarının birlikte yürütecekleri projeler konusunda bir veri tabanı hazırlama çalışması içinde oldukları ifade edildi. 

Raporda projelerin pazarlanması için bağlantıların kurulmaya çalışıldığı ve uygulanması istenen projelerin daha çok tarım, su, iletişim ve dijital teknoloji alanında olduğu belirtildi. 

Raporda ilişkilerin iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin genişletilmesi yönünde ilerleyeceğine dikkat çekildi. 

Siyonistlere ait bir gazetede BAE ile işgal rejiminin işbirliği ile uygulamaya geçirilmesi planlanan projelerin 6 Afrika ülkesine dönük olduğu ifade edildi. Bu ülkelerin ise Uganda, Kenya, Nijerya, Gana, Fildişi Sahili ve Senegal olduğu belirtildi.

BAE ile İsrail işgal rejimi ABD'de Beyaz Saray'ın bahçesinde 20 Eylül 2020'de imzaladıkları ilişkileri normalleştirme anlaşmasının ardından birçok alanda işbirliği konusunda yeni anlaşmalar imzalamışlardı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar