Kuzey Kıbrıs'ta Siyonistleri Kim Koruyor?

KKTC’li vatandaşların inşaat izni alabilmek amacıyla bin bir uğraş verdiği fakat başarılı olamadığı Lefke-Gaziveren’de, İsrail kökenli Evergreen Cyprus adlı firma dev bir inşaat yapıyor. 

Görüntülenme: 557 Tarih: 24 Temmuz 2022 23:31
Kuzey Kıbrıs'ta Siyonistleri Kim Koruyor?

KKTC’ye Siyonist ilgisi tam gaz sürüyor!

Bölgede kuş uçurtmayan İsrail kökenli firmanın, söz konusu bölgede rahatça nasıl inşaat izni alabildiği sorusunun cevabı merak ediliyor. Kamuoyu, yetkililerden bir açıklama beklerken, “KKTC’de Siyonistleri koruyan bir odak mı var?” sorusu da zihinleri kurcalıyor.

İsrail kökenli Evergreen Cyprus adlı firmaya bağlı birçok şirket KKTC’de önemli ve stratejik bölgelerde inşaat yapmaya devam ederken bu büyük ve önemli işlerinden bir tanesi de Lefke-Gaziveren’de yer alıyor. Sağlık turizmi adı altında yeni yatırımlara başlayan firma, söz konusu bölgede tabir yerinde ise kuş uçurtmuyor. Bölgede fotoğraf çekilmemesi için aşırı güvenlik önlemlerini arttıran firma, yeni inşaatını 7/24 vardiya usulü ile hızlı bir şekilde yapıyor.

BÖLGE SAKİNLERİ GAZETEMİZE ULAŞTI

Evergreen Cyprus isimli firmaya bağlı yürütülen inşaat faaliyetine ilişkin olarak Millî Gazete’ye ulaşan bölge sakinler adeta dert yandı. Kendi inşaat izinlerini alırken en ufak bir eksiklikte inşaat izni verilmediğini belirten bölge sakinleri, belediyenin çöpleri almayı taahhüt etmemesi halinde dahi inşaat izni alamadıklarını dile getirdi. Afrodit Sitesi’ne Lefke Belediyesi’nin su bağlama projesi olmamasına rağmen Evergreen Cyprus isimli firmaya inşaat izni verildiğini kaydeden KKTC vatandaşları, konuya dair bilgi almak amacıyla resmi makamlara başvurduklarını fakat bilgi alamadıklarını da vurguladı. 

SİYONİSTLERİN GÖZÜ KIBRIS’IN ÜZERİNDE

KKTC’li vatandaşların inşaat izni alabilmek amacıyla bin bir uğraş verdiği fakat başarılı olamadığı Lefke-Gaziveren’de Siyonist bir şirketin rahatça nasıl inşaat izni alabildiği sorusunun cevabı merak ediliyor. Konuya dair yetkililerden bir açıklama beklenirken, “KKTC’de Siyonistleri koruyan bir odak mı var?” sorusu da zihinlerdeki yerini koruyor. İsraillilerin ellerini kollarını sallayarak KKTC’de faaliyetlerde bulunabiliyor olması can sıkarken, bu çalışmalar sonucunda KKTC’nin Siyonist İsrail rejiminin nüfuz ve nüfus sahası olmasından endişe ediliyor. 

CİDDİ BİR KARARTMA UYGULANIYOR

Lefke-Gaziveren’de gerçekleştirilen inşaata dair ciddi bir karartmanın yapıldığı öğrenilirken siteye kuyu suyu verildiği ve hatta site içerisinde yer alan bir kuyuda çalışma yapılarak sitenin ihtiyacının sağlandığı iddia ediliyor. Söz konusu iddialar, “Site içerisinde foseptik atıklar nereye dökülüyor?”, “Eğer herhangi bir arıtma sistemi yoksa su kuyusundan alınan sular temiz mi?”, ‘Bu suyun ölçümleri yapılıyor mu?” gibi soruları da beraberinde getiriyor. Konuya dair gazetemize konuşan bölge sakinleri, yakın süreçte İskele Sahili’nde yaşanan çevre felaketinin aynısını yaşamak istemediklerini ve ilgili kurumların, inşaat ruhsat izni ve su tahlilleri konusunda ciddi denetimler ve açıklamalar yapılmasını istiyor.

BEKİR ŞİRİN/MİLLİ GAZETE

Yorumlar