Siyonist General Ordunun Acziyetini İtiraf Etti

Siyonist rejim İsrail'in önde gelen bir generali, bu rejimin hava üslerinin yeterli olmadığını açıklarken, bu üslerin gelecekte çok cepheli bir savaşa hazır olmadığını itiraf etti. 

Görüntülenme: 531 Tarih: 25 Temmuz 2022 20:32
Siyonist General Ordunun Acziyetini İtiraf Etti

Fars haber ajansına göre Pazar günü, Siyonist ordunun generali ve askerlerin şikayet komitesinin eski başkanı Izak Berik, "Haaretz" gazetesinde İsrail hava kuvvetleri üslerinin çok yönlü bir savaşta düşman için stratejik bir hedef olduğunu yazarken böyle bir savaşta hava kuvvetleri üslerinin düşmanın yüzlerce km. uzaktan İHA ve füzeleriyle hedef alınacak ve işlevsiz hale getirilecek durumda olduğunu kaydetti.

Siyonist İsrail ordusu generali, İsrail Hava Kuvvetleri'nin böyle bir duruma karşı koyacak hazırlıkta olmadığını ve çok cepheli bir savaşta işin devamlılığını sağlayacak insan gücü ve araçlar açısından mevcut üslerde bulunan birkaç tesisin bile hızla çökebileceğini bildirdi. 

Berik, açıklamasının devamında şöyle dedi: Yıllardır İsrail Hava Kuvvetleri'nde organize çalışmalar yapılmadı;bu durum ciddi bir insan gücü ve teçhizat sıkıntısına neden olmuştur ve söz konusu taburlar gelecekteki savaşta görevlerini yerine getiremeyeceklerdir.'' 

Üslerdeki taburların çoğunun bugün çöküş moduna alındığını vurgulayan Berik, ''Hatta yangını söndürmek için hiçbir görev ve araç yoktur; Hemen hemen hiç ambulans yok ve üs içerisinde ulaşım araçları vs. görülmüyor.'' dedi.

Berik, Siyonist ordunun savaşa girmeye hazır olmadığını, aynı zamanda komutanların ve askeri yetkililerin ordudaki eksiklikleri ve sorunları dikkate almadığını belirtti.

parstoday

Yorumlar