Terörist İsrail Ordusu Yüksek Alarmda

İsrail işgal ordusu, Hizbullah'ın saldırı girişimlerinden korkarak Akdeniz'deki güvenlik seviyesini alarma geçirdi. İsrail medyasında yer alan habere göre donanma birlikleri Kariş’te, olası bir füze saldırısına karşı çeşitli tatbikatlar düzenledi. 

Görüntülenme: 536 Tarih: 28 Temmuz 2022 17:34
Terörist İsrail Ordusu Yüksek Alarmda

İsrail işgal ordusu, Tel Aviv rejiminin çıkarlarını tehlikeye atacak herhangi bir eyleme karşı Akdeniz'de yüksek teyakkuza geçiyor.

İsrail medyasında yer alan habere göre, İsrail işgal kuvvetleri son birkaç aydır, Siyonist rejimin Akdeniz sınırındaki bazı hedeflerine yönelik olası füze saldırısı da dahil olmak üzere çeşitli alanlarda tatbikatlar düzenledi. İsrail Walla! gazetesi geçtiğimiz birkaç ay boyunca İsrail Donanma Komutanlığı liderliğinde çeşitli manevraların gerçekleştirildiğini söyledi.

Üst düzey İsrail güvenlik kaynaklarına dayandırılan haberlerde, “İsrail'deki güvenlik ve askeri teşkilat, Lübnan ve İsrail rejimi arasındaki deniz sınırlarının çizilmesi müzakerelerinin duraksaması, ayrıca Kariş gaz sahasına erişim ve petrol çıkarma sorunları ışığında yüksek alarma geçti” denildi.

Haberde ayrıca “İsrail deniz sınırları ve gaz alanlarını savunmak” ve Hizbullah’ın işgal güçlerine olası saldırılarına hazırlık için İsrail Savunma Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri, Operasyon Müdürlüğü, Kuzey Komutanlığı ve istihbarat servislerinin yer aldığı bir oturumun kurulduğu belirtildi. Hareetz’de yer alan haberde ise, Siyonist rejimin Hizbullah saldırılarından korktuğuna dikkat çekilerek, “İsrail ordusu Akdeniz'de tartışmalı doğal gaz sahasında güvenliğini sağlamak için güçlerini artırdı” ifadesi kullanıldı. Siyonist medyaya göre ayrıca İsrail işgal donanması, Direniş Lideri Seyyid Hasan Nasrallah'ın tehditleri ışığında Hizbullah'ın gaz platformlarına saldırılarını simüle eden tatbikatlar gerçekleştirdi.

Hizbullah Genel Sekreteri Pazartesi günü yaptığı açıklamada Lübnan’ın hakkını almadan İsrail’in Kariş sahasından gaz çıkaramayacağını belirterek, direniş hareketinin hassas füzelerle denizde veya karada herhangi bir İsrail hedefini açıkça vurabileceğini söyledi.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar