Korsan İsrail Rızk Er-Recub'un İdari Esaret Süresini Uzattı

İsrail işgal yönetimi dün (2 Ağustos Salı), İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Rızk Er-Recub'un idari tutukluluğunu üç ay daha uzatma kararı aldı.  

Görüntülenme: 481 Tarih: 03 Ağustos 2022 11:46
Korsan İsrail Rızk Er-Recub'un İdari Esaret Süresini Uzattı

16 aydan beri idari tutuklu olarak esaret altında tutulan Rızk Er-Recub'un normalde yarın (Perşembe) serbest bırakılması gerekiyordu. 

63 yaşındaki Er-Recub geçen yılın Nisan ayında, Batı Şeria'nın güney kesimindeki El-Halil'in güneybatısında yer alan Dura kasabasının Kureyse mıntıkasında bulunan evine baskın düzenlenerek esir edilmişti. 

İşgal zindanlarında toplamda 28 yıl esaret hayatı yaşayan Er-Recub, 2018 yılında Sudan'a sürgün edilmesini kabul etmemiş, idari tutukluluğa karşı çıkmış ve özgürlüğünü elde etmek için açlık grevine gitmişti. 

İşgal zindanlarında yapılan kötü şartlardan kaynaklanan ve esirlerin birçoğunda görülebilen bir kan hastalığından muzdarip olduğu ve o yüzden düzenli bir şekilde tedavi görmesi gerektiği belirtiliyor. 

İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik olarak kullandığı "idari tutuklama" uygulamasına göre bir işgal yargıcı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle hapse atabiliyor ve tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın tamamlanmasından sonra serbest bırakması gerekse bile, tutuklu bir süre serbest bırakıldıktan sonra işgal güçlerinin birkaç gün içinde onu yeniden idari tutuklu olarak hapse atmaları imkanı var. Bu da işgal yargısına, bir Filistinliyi sadece beş yılda bir ev ziyareti izni vermek suretiyle yargısız bir şekilde müebbet hapse mahkum etmesine imkan veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar