Gazze'de Ateşkes Başladı

İsrail işgal güçlerinin Cuma günü öğleden sonra gerçekleştirdikleri insanlık dışı saldırılarıyla başlayan ve üç gün süren çatışmalarda, Mısır'ın aracılığıyla dün (7 Ağustos Pazar) gece 23.30'dan itibaren ateşkes başladı.  

Görüntülenme: 480 Tarih: 08 Ağustos 2022 19:25
Gazze'de Ateşkes Başladı

İşgal güçlerinin İslami Cihad Hareketi hedeflerine yönelik düzenlediklerini iddia ettikleri ancak çoğunlukla sivil hedefleri vurdukları, küçük büyük, yaşlı bebek ayrımı yapmadan tam anlamıyla katliam yaptıkları vahşi saldırılarında Filistinlilerden 45 kişi şehit edilirken, 360 kişi de yaralandı. 

İslami Cihad Hareketi, ateşkesin başladığını ve askeri operasyonların durduğunu açıkladı. 

Ateşkesin fiilen uygulamaya başlamasından sonra İslami Cihad Hareketi'nden ve diğer direniş hareketlerinden yüzlerce mücahit, şehitlerin ailelerini ve özellikle de İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları'nın komutanı şehit Teysir El-Ca'beri'nin Şucaiyye Mahallesi'ndeki ve yine Kudüs Tugayları komutanlarından Halid Mansur'un Rafah'taki evini ziyaret etti. 

Bu arada İslami Cihad Hareketi'nin genel sekreteri Ziyad En-Nehhale, hareketin liderlerinden Bessam Es-Sa'di'nin ve açlık grevindeki esir Halil Avavide'nin serbest bırakılması şartlarının kabul edilmesiyle ateşkes uygulamasının kabul edildiğini belirtirken, şartlarının yerine getirilmemesi durumunda ateşkesin geçerliliğini kaybedebileceğini ifade etti.

En-Nehhale, Direniş Ortak Odası'nın ve tüm Filistin halkının düşmanın saldırganlığının önüne geçme konusunda birlikte hareket ettiğine dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar