Zahir Cebbarin'den Esir Takası Açıklaması

 

Görüntülenme: 405 Tarih: 21 Ağustos 2022 23:34
Zahir Cebbarin'den Esir Takası Açıklaması

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden şehitler, gaziler ve esirler dosyası sorumlusu Zahir Cebbarin, Hamas’ın muhtemel esir takası konusunda genel bir çerçeve ortaya koyduğunu fakat işgal rejiminin ayak sürümesi sebebiyle konuyla ilgili yeni bir gelişme olmadığını söyledi.
 

Cebbarin, El-Cezire Mübaşir kanalına yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Gazze Şeridi’ndeki esirlerini pazarlık konusu yaptığını ve esir takası anlaşması imzalamamak için ayak sürüdüğünü ifade etti.
 

Hamas Hareketi’nin özgürlüklerine kavuşana kadar esirlere destek olacağını bildiren Cebbarin, Hamas lideri İsmail Heniyye’nin Filistinli esirlerin işgal rejimi zindanlarında maruz kaldıkları ihlallere dikkat çekmek için Katar, Türkiye, Mısır ve Cezayir gibi ülkelerdeki siyasi çevrelerle görüşmelere başladığını bildirdi.
 

İşgal rejimi zindanlarında hâlihazırda 30’u kadın ve 180’i çocuk 4650 civarında Filistinli esir tutuluyor. Esirlerden 650’si uluslararası hukuka aykırı idari hapis cezalarıyla alıkonurken, işgal rejimi zindanlarında yüzlerce de hasta esir bulunuyor.
 

2014 yılındaki savaşta esir alınan iki işgal askeri Şaul Oron ve Hadar Goldin ile Avera Mengistu ve Arap asıllı Hişam es-Seyyid adlı işgal askerleri Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları tarafından Gazze Şeridi’nde esir tutuluyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar