İbrani Yılbaşını Bahane Eden Siyonistler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi (Video)

Fanatik yahudi yerleşim gruplarının çağrılarıyla, bugün (26 Eylül Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren sözde İbrani Yılbaşı (Roş Haşana) bahanesiyle yüzlerce yahudi yerleşimci siyonist işgal rejiminin güvenlik güçlerinin himayesi altında Mescidi Aksa'ya baskınlar düzenledi.  

Görüntülenme: 507 Tarih: 26 Eylul 2022 10:12
İbrani Yılbaşını Bahane Eden Siyonistler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi (Video)

Baskınlara öncülük eden yerleşimcilerin bazıları aynı zamanda bu kez yahudi din adamlarına (kahinlere) özel dini kıyafetleriyle baskınlara iştirak ettiler. 

İşgalcilerin baskınlarına karşı durmak amacıyla önceden Mescidi Aksa'da toplanan erkek ve kadın murabıtlar tekbirlerle ve sloganlarla işgalci yerleşimcilerin baskınlarına tepki gösterdi. Kıble Camisi'ne toplanan gençler yerleşimcilerin ve işgal polislerinin seslerini bastırmak amacıyla havai fişekler attı ve yüksek seslerle tepkilerini ortaya koymaya çalıştılar. 

İşgal polislerinin çevreyi kontrol etmek amacıyla Mescidi Aksa alanı içinde kalan muhtelif namazgahların çatılarına ve teraslarına çıktıkları ifade edildi. 

İşgal polisinin baskın öncesinde de, sabah namazı saatlerinden itibaren Mescidi Aksa'nın kapılarını ve buralara çıkan sokakları kontrol altına aldıkları ve 40 yaşın altındaki Müslümanların girişlerini engelledikleri belirtildi. Gençlerden bazıları bunu tahmin ettikleri için geceden Mescidi Aksa'ya girmiş ve orada beklemişlerdi. 

Fanatik yerleşimci gruplar günlerden beri yahudi yerleşimcilere, sözde İbrani Yılbaşı münasebetiyle dini kıyafetleriyle ve boynuzlarıyla (şofar) Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemeleri için çağrılarda bulunuyordu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar