Batı Şeria Direnişi Siyonistlerin Uykusunu Kaçırıyor

Filistinli direnişçiler ve devrimci gençler dün (5 Ekim Çarşamba) Batı Şeria’da 24 saat içinde işgal güçlerini ve Yahudi yerleşimcileri hedef alan 22 direniş eylemine imza attı. 

Görüntülenme: 402 Tarih: 06 Ekim 2022 10:51
Batı Şeria Direnişi Siyonistlerin Uykusunu Kaçırıyor

Başta silahlı çatışma ve ateş açma olmak üzere Filistinli direnişçilerin gerçekleştirdiği çeşitli eylemler sonucu iki işgal askeri yaralandı.
 

Nablus’ta Salim Kavşağı’na ve Beyt Furik kontrol noktasına ateş açan Filistinli direnişçiler, Cenin’deki El-Celeme kontrol noktasına da el yapımı bomba attı.
 

Kudüs’te Filistinli gençler işgal güçlerine molotof kokteyli ve havai fişek attı. Sur Bahir beldesinde de Filistinli gençlerin molotof kokteyli attığı işgal güçleri merkezinde yangın çıktı.
 

Dün Kudüs’te, Ramallah’ta, Selfit’te, Nablus’ta, Cenin’de ve El-Halil’de 13 noktada işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken, Filistinli gençler çatışmalar sırasında işgal güçlerini taşladı.
 

Bu arada, geçtiğimiz Eylül ayında Batı Şeria’da her türlü direniş eyleminde atış görüldüğü belirtildi.
 

Filistin Bilgi Merkezi’nin yayınladığı aylık rapora göre, Filistinli direnişçilerin ve devrimci gençlerin geçen ay gerçekleştirdiği 833 eylemde bir Siyonist işgalci öldü ve bazıları ağır 49 işgalci de yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar