Rusya'dan Korsan İsrail'e Uyarı

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, siyonist rejim İsrail'in Ukrayna'ya olası silah desteğini, "pervasızca bir adım" olarak tanımlayarak, "Uluslarımız arasındaki tüm devletler arası ilişkiyi yok eder." dedi. 

Görüntülenme: 383 Tarih: 18 Ekim 2022 09:37
Rusya'dan Korsan İsrail'e Uyarı

Medvedev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in Ukrayna'ya yönelik olası silah desteğine ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.

Irkçı rejim İsrail'in söz konusu planına tepki gösteren Medvedev, "Bu çok pervasızca bir adım. Uluslarımız arasındaki tüm devletler arası ilişkiyi yok eder." ifadesini kullandı.

İsrailli Diaspora Bakanı Nachman Shai, önceki gün sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda,  "İsrail'in artık bu kanlı çatışmada durması gereken yere ilişkin şüphe yok. Ukrayna'nın, ABD ve NATO ülkelerinin sağladığı biçimde askeri yardım da almasının vakti geldi." ifadesine yer vermişti.

Ukrayna'daki savaşın üzerinden sekiz aydan fazla bir süre geçti ve batılı ülkeler Ukrayna'ya siyasi destek ve silah sağlayarak savaşı uzatmaya çalışıyor.

3 gün önce ABD Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya Amerikan ordusunun envanterinden sağlanmak üzere aralarında Yüksek Hızlı Anti-Radyasyon Füzeleri (HARM) de bulunan 725 milyon dolarlık ek silah ve mühimmat yardımı yapacağını duyurdu.

Parstoday

Yorumlar