Nablus'ta 5 Filistinli Şehit Oldu

Bu gece (24-25 Ekim) işgal güçlerinin Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'a düzenledikleri baskında çıkan çatışmalarda Aslanlar Yuvası komutanlarından Vedi' El-Huh ile diğer dört kişi şehit edilirken onlarca kişi de yaralandı.  

Görüntülenme: 472 Tarih: 25 Ekim 2022 20:20
Nablus'ta 5 Filistinli Şehit Oldu

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre İsrail işgal rejiminin özel birlikleri Filistin plakalı araçlarla gizlice Nablus şehrine sızmaya çalıştı. Ancak direniş güçleri onları tespit etti. 

Bunun üzerine direniş güçleriyle siyonist işgal rejiminin özel birlikleri arasında çatışmalar meydana geldi ve bazı Filistinliler yaralandı. 

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre 5 Filistinli genç şehit olurken, 4'ü ağır olmak üzere 20 kişi de yaralandı. 

Şehit edilenlerin isimleri: Vedi' El-Huh, Hamdi Şeref, Ali Anter, Hamdi Kayyım, Meş'al Bağdadi

Yerel kaynaklar, işgal güçleriyle çatışma çıkması üzerine işgal rejimi tarafından onlarca askeri jeeple takviye güç gönderildiği ve bunların insansız hava araçlarının desteğiyle birçok mahalleyi bastıkları, bu yüzden birçok mahalleden mermi ve patlama sesleri duyulduğu, dumanların yükseldiğinin görüldüğü belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar