Hamas'ın Kudüs Sözcüsü Muhammed Hammade'den Önemli Açıklama

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Kudüs Sözcüsü Muhammed Hammade, Fadi Ebu Şuhaydim'in Kudüs'ün Silsile Kapısı civarında işgal güçlerine yönelik gerçekleştirdiği ateş açma eyleminin birinci yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada Kudüs'ü koruma ve kutsal Mescidi Aksa'ya sahip çıkma konusundaki sözlerini yenilediklerini dile getirdi.  

Görüntülenme: 306 Tarih: 22 Kasım 2022 12:44
Hamas'ın Kudüs Sözcüsü Muhammed Hammade'den Önemli Açıklama

Hammade yaptığı açıklamada Ebu Şuhaydim'in gerçekleştirdiği kahramanca eylemin işgal rejiminin güvenlik güçlerinden bir gruba Kudüs'ün kalbinde ağır bir darbe indirdiğini ve bu eylemin işgal rejiminin Mescidi Aksa'yı kirletmesinin, onun mahremiyetine itibar etmemesinin, Müslümanların duygularını tahrik eden provokatif eylemlerini sürdürmesinin Filistin halkında oluşturduğu öfkenin bir yansıması ve patlaması olduğunu dile getirdi. 

Hammade söz konusu eylemin, işgalcilerin Mescidi Aksa'ya ve oranın murabıtlarına yönelik saldırılarının zirveye tırmandığı, Mescidi Aksa'yı paylaştırma planlarını hayata geçirme çabalarının ayyuka çıktığı bir sırada gerçekleştirildiğine dikkat çekti. 

Hamas mensuplarından olan Fadi Ebu Şuhaydim, 21 Kasım 2021 tarihinde Kudüs'teki Silsile Kapısı civarında gerçekleştirdiği feda eyleminde bir işgalciyi öldürüp, ikisi polis üçünü de yaraladıktan sonra şehit edilmişti.

İşgal güçleri olayın hemen ardından Ebu Şuhaydim'in kardeşi başta olmak üzere, onunla ilişkisinin bulunduğunu düşündüğü birçok Filistinliyi gözaltına almıştı. 

İşgal zindanlarında bir süre tutulan eski esirlerden 42 yaşındaki Fadi Ebu Şuhaydim İslam şeriatı alanında yüksek lisans diploması almıştı ve Kudüs’teki Er-Reşidiyye Okulu’nda İslami eğitim öğretmeni olarak görev yapıyordu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar